Цікаві нові обличчя на виборах-2014 (Центральна Україна) - Володимир Присяжнюк

20 жовтня 2014, 18:01
Власник сторінки
політолог
0
227

Або як кандидати в народні депутати, які вперше балотуються до парламенту, стають цікавими для виборця.

Вибори до парламенту 2014-го року проходять під знаком очищення влади і наповнення її якісно новим контингентом (люстрація через вибори).
"Академія стратегічних досліджень" (АСД) займається серією проектів, якими охоплена Центральна Україна (Полтавська, Кіровоградська і Черкаська області). Ми вирішили поцікавитися новими людьми в політиці, які стали цікавими електорату, незалежно від їх партійної приналежності, а головне - фактором їхнього успіху в такій короткій передвиборчій кампанії. Розглянемо кілька типажів newкандидат зразка 2014 року.

Черкаси
Тут найбільш серед нових людей в політиці привертає до себе уваги Олег Петренко, який балотується по 194-му округу в місті Черкаси від "Блоку Петра Порошенка". Петренко є яскравим представником Майдану і бойовий учасник АТО (рядовий боєць батальйону «Азов»). До АТО понад 10 років очолював підприємство, що займалося туризмом.
Кампанія Петренка цікава, насамперед, образом місцевого жителя – воїна і члена команди президента (сили, яка потрапляє в парламент згідно останніх даних). Можливо, нічого б цього не було, якби не підтримка пропрезидентської партії, але тут питання хто кому допомагає. Це вже на розсуд виборця, але нам видалась цікавою і яскравою його передвиборча кампанія, яка до того ж внесла в життя міста новий тип агітаційної реклами (куби – на фото).
Безумовно, є й інші цікаві кандидати, але цей «персонаж» - яскрава ілюстрація тенденцій виборів до ВРУ зразка 2014 року.


Полтава
Тут можна виділити кількох цікавих персоналій, але звернімося до іншого типу оновлених кандидатів – господарник.
Таким представником нам видався В'ячеслав Науменко, який балотується по 144 виборчому округу від РПЛ. Його рекламна агітація, можливо й не така потужна, як у попереднього типу (як у всіх пропрезидентських кандидатів), але головним здобутком є образ нової людини в політиці, яка своїми руками вже чогось досягла в господарстві (бізнесі).
За останніми соціологічними даними Науменко наздоганяє свого конкурента від Блоку Порошенка, який є чинним народним депутатом.

Таким чином, нова людина в політиці з грамотно побудованою кампанією, яка будується на особистих зустрічах, образові дбайливого господарника, який своїми справами вже довів конкурентоздатність, може цілком скласти конкуренцію бувалим політикам.


Кіровоград
Коли потрапляєш в місто, з-поміж різноманіття політичної агітації звертаєш увагу на нейтральні написи «Я люблю Кіровоград». Здається, що це реклама любові до міста, або ж муніципальні банери.
Але з інших банерів і білбордів помічаєш, що це політична агітація одного з кандидатів Артема Стрижакова.
Ми не знаємо, які шанси пройти в парламент у цього кандидата, але образ у нього яскравий. Помітно, що людина молода, енергійна і «продвинута» в плані володіння новітніми технологіями. Принаймні, такий образ видається в нього побудувати.
Так, за деякою інформацією, він є проектом екс-губернатора регіонала Ларіна – час покаже. Але до третього типу нових облич, він явно підходить.


П.С.: Ми не агітуємо жодним чином за будь-кого з кандидатів. Ми не розцінюємо кандидатів за партійною приналежністю, лише хотіли класифікувати «нові обличчя» в політиці, зразка виборів до парламенту 2014 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,кандидат в депутати,вибори,влада,кандидати,Вибори народних депутатів України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.