Полемізую з Олексанром Горобцем.

19 жовтня 2014, 16:26
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
36

«Ось чому в цій ситуації потрібно голосувати лише за одну випробувану політичну силу – всеукраїнське об’єднання «Свобода» - рекомендує Олександр. А я вважаю, що найбільша помилка "Свободи" в тому...

 Прочитав статтю Олександра Горобця за 17 жовтня - "Чому потрібно голосувати за «Свободу» (http://gazeta.ua/blog/45661/comu-potribno-golosuvati-za-svobodu).  Ніби актуально і пристрастно, а  проаналізував – типовий журналістський зуд. Не стримався, щоб не полемізувати:

1.  «Я виступив за те, що гріховно на позиції очільника міноборони не використати Анатолія Гриценка» - пише автор. А чому не Кузьмука? Як військові «фахівці»  – однакові.  Гриценко більш говорливий, амбітний та  ненадійний.  Зрадив Президнта своєю участю у ранзі Міністра оборони в нічному збіговиську  іуд, що відбулося в ніч 7-8 вересня у Конча-Заспі під  патронатом премєра-фарисея Тимошенко. Чи не цього бажав Путін?  То хіба  можна довірити Міноборони такій людині, та ще в умовах російської  агресії?.   

2. «Ось чому в цій ситуації потрібно голосувати лише за одну випробувану політичну силу – всеукраїнське об’єднання «Свобода» - агітує  Олександр...Я нічого не маю проти "Свободи", тільки хочу, щоб вона стала політично зріла, самостійна,  уміла домовлятися з іншими партіями, без чого в політиці неможливо.  Вважаю, що нійбільша помилка «Свободи» в тому, що її лідер в січні цього року не пристав на пропозицію «Удару» обрати єдиного кандидаиа в президенти від опозиційних партій (чого вимагав Майдан), та  разом з Яценюком підтримали  вимогу Тимошенко  йти на вибори різними колонами. Цього бажав і Путін. Переконаний – якби був єдиний лідер, то кровавих подій на Майдані могло не  статись. Прикро, що цього я не можу доказати, як і ніхто не переконає мене в протилежному. Може й тому, що я  ВПШ не закінчував і на пропозицію  співпраці з КДБ не клюнув, тож інтелект не засмічений. 

 3. «Бо чим, скажіть, кращий П. Порошенко від В. Януковича? Уже стало зрозуміло, що це людина загребуща, без совісті і моралі» -  негодує далі автор. Я згадав про звінок знайомого. Він  повідомив, що Ірина Луценко понад десять днів тому у своєму виступі в Ужгороді назвала Ющенка та Януковича зраднмками. Забула, що вже не в "Батьківщині". Так тож баба, її ще можна вибачити – депресія, мабуть.  А Олександр – заслужений, член спілки, головний редактор (1991-2000) найтиражнішої, російськомовної (!) «Правди України», а гутарить - мов Ірина... Відповім на деякі вислови Горобця. Коротко:

4. Порошенка потрібно ставити за приклад, що збільшилися активи його банку, а не звинувачувати.  Значить - його банк не краде, не обманює вкладчиків, не кредитуе бандитів, не спекулює валютою на чорному ринку, як переважна більшість банків, не відмиває гроші для переведення в офшори. Клієнти йому довіряють, закордонні - тим паче. 

5.  Звинувачувати Порошенка, що, "саме в найдраматичнішу для України пору на території агресора (!) успішно запускає власну шоколадну фабрику. Заробляє гроші для власної сім’ї на росіянах" - це безглуздя, що й на вуха не лізе. Просто Порошенко не належить до  трутнів, непридатних до нормальної людської праці. Не тільки язиком "болтає", а ще й гроші умом  заробляє, тим паче – на росіянах.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.