Шолом «Савой» або як Гройсман торгує будинками та заграє з регіоналами

21 серпня 2014, 10:18
Власник сторінки
0
834
Шолом «Савой»  або як Гройсман торгує будинками та заграє з регіоналами
Янукович хвалить Гройсмана за віджим

Вулиця Соборна артерія Вінниці, у центрі якої сьогодні утворився тромб, який змушує зробити повне обстеження і скласти діагноз ситуації. Поперек горла, або поперек наповнення гаманця вінницьких чиновн

Вулиця Соборна артерія Вінниці, у центрі якої сьогодні утворився тромб, який змушує зробити повне обстеження і скласти діагноз ситуації. Поперек горла, або поперек наповнення гаманця вінницьких чиновників стала будівля, одна із небагатьох у місті над Бугом. Здавалося б,  Вінниця таке європейське місто, з таким європейським екс-мером Гройсманом, а вже тепер з його європейськими наступниками, що про «віджим» (іншого слова не доберу) будинку не може йтися. Проте…Останнім часом за усіма подіями, що відбуваються у Вінниці спостерігаю наче за грою у шахи і дивуюся які хитромудрі схеми придумують гросмейстери, а точніше  Гройсман і Ко. Знаю, що сотні вінничан готові плюнути у вічі за образу Борисовича, бо він багато зробив для міста. На перший погляд все дійсно так: прибрані вулиці, квітники, алеї, феєричні свята і т. д. Але якщо розкинути мізками – картина інша, нас просто годують хлібом і видовищами, замилюють очі, щоб не могли думати  і почали відштовхувати очевидне.

Хто забув, нагадаю, що зараз будівля готелю «Савой» знаходиться у власності ВААСу, який мав її повністю відреставрувати і залишити собі у користування на 25 років. Але роботи призупинили  із зрозумілих причин – в країні реальна війна, уряд «камікадзе» оголосив, що казна пуста, грошей на реставрацію не дадуть. А хто бачив чиновників, які зі  своєї кишені викладали суми на реставрацію історичної будівлі,  я ніколи! Одним словом до суду питань теж безліч, але зараз про інше

Так от «Савой» історія навколо нього вкривається мороком загадковості ззовні. На найближчій сесії облради регіонал Роман Аксельрод хоче, щоб депутати проголосували за те щоб «Савой» перейшов у власність міста, він уже зареєстрував відповідне подання. Але головне питання: Чому саме представники колишньої ПР так піклуються про інтереси Гройсмана ? При обласній раді сформувалося угруповування Володимира Борисовича з колишніх регіоналів, це у вузьких колах не секрет. А якщо так, то скоро вінничани можуть попрощатися з будинком назавжди. «Савой» продадуть і зроблять розважально-відпочивальний заклад, це у кращому випадку.  Місце рибне, у самому центрі, де завжди безліч людей і туристів.  Міські чиновники ще раніше хотіли здати його в оренду туркам, щоб ті зробили готель у Вінниці, ну або торговий центр, а може закритий клуб, хтозна. У всякому випадку пересічний вінничанин зі своєю зарплатнею заходи туди б не зміг. Та ще більше мене лякає ось що. Під час майдану Гройсман вийшов до людей, а в кишені дулю тримав. Так боляче усвідомлювати, але виходить, що це був черговий піар хід. Якщо людина, якій повірили тисячі вінничан тепер займає посаду віце-прем’єра і має підтримку президента буде крити тих, хто раніше був біля корита, що нас чекає! Стадіон 18 школи – вже чули, землі поблизу Вишенського озера – проходили, гектари приватизованої землі навколо Вінниці – знаємо. Тільки на запитання людей одна відповідь ˗ тілі-тілі, тралі-валі. Невже не має важливіших подій, щоб обговорювати і витрачати на них дорогоцінний час? А все просто - суспільство стурбоване іншим. Коли з усіх ЗМІ лунають повідомлення про вбивства, кому до тієї будівлі є діло. Але людям, які на всьому роблять гроші важко не нажитися. Якщо регіонали провертають такі угоди, отже мають недоторканість, отже отримали гарантії, що їх ніхто не чіпатиме. Не вірю, що Гройсман у себе під носом не бачить таких махінацій. А якщо бачить і не реагує то має свій інтерес. А тепер подумаймо – якщо ти проти України і збереження державного майна, допомагаєш регіоналам, які танцювали під дудку «брата» і продовжують це робити, то кого підтримуєш? Чи не Росію часом. Здається мені, що наші пухнасті чиновники просто наймають інших для виконання роботи, на яку найняли їх самих. А самі у білих комірчиках розповідають про європейську чесність і розвиток. Це замкнене коло треба розривати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,Володимир Гройсман,Виктор Янукович
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.