НАРДЕП ЄРЕМЕЄВ ПРОВЕДЕ ВИБОРИ ЗА КОШТИ, ЯКІ «ВІДІЖМУТЬ» ЙОМУ РІВНЕНСЬКІ СУДДІ?

18 серпня 2014, 11:06
Власник сторінки
Політтехнолог
1
247
Ігор Єремеєв, народний депутат України (позафракційний)

Україна зовсім не унікальна у своїх проблемах. Корумповані судді, заангажовані прокурори, лобісти-народні депутати.



 

Всі  вони використовують свій політичний вплив для вилучення ренти і бажано ще з Держбюджету. Такі явища поширені скрізь у країнах, що розвиваються.

Після Майдану, начебто, в Україні поступово почало формуватись розуміння того, які конкретно реформи для цього необхідні. Першим вісником змін стала децентралізація, яка може наблизити владу до громадян і, відповідно, полегшити контроль за нею, дати можливість новим політичним гравцям потрапляти в органи центральної влади не через участь у якомусь із кланів номенклатури, а через демонстрацію своїх управлінських здібностей у структурах місцевого самоврядування.

Всім хотілось вірити, що українська революція, яка відбулася схожим чином цієї зими, змогла зламати наш «старий порядок» і позбавити, нарешті, Україну, її головної проблеми – касти втіленої в політичній владі номенклатури, яка наживається за рахунок решти суспільства.

Але не так сталося, як гадалося. Окремі – «бізнес-політики» продовжують використовувати свій політичний статус для розвитку свого ж бізнесу. Це при тому, що нардепи не мають права займатись бізнесом паралельно з депутатською діяльністю у Верховній Раді.

Ігор Єремеєв. Волинський мільйонер повернувся у Верховну Раду після майже семирічної перерви. У 2006-му він очолював штаб блоку Литвина, разом з яким програв парламентські вибори, що проходили під логотипом ностальгічної за "совком" кампанії "Ми".

Зараз Єремеєва більше нічого не пов'язує з Народною партією, звідки він вийшов після голосування соратників Литвина за мовний закон. Мати такий бекграунд і балотуватися у Волинській області – це було самогубство. У підсумку, звільнившись від партійних якорів, Єремеєв переміг у сільському окрузі з результатом 50 тисяч голосів.

Протистояти грошам бізнесмена, чиї статки оцінюють під 300 мільйонів доларів, не зміг керівник обласної "Батьківщини", який програв округ, а в грудні був усунутий Турчиновим з посади. Ну а Єремеєв потрапив до парламенту.

У новий парламент бізнесмен потрапив разом з ще двома волинськими соратниками – Степаном Івахівим та Сергієм Мартиняком. Вони разом контролюють три з п’яти округів області та утворюють окрему мікро-групу, не забуваючи про свій бізнес

Саме завдяки апетитам його компанії, Державне підприємство, якому вдалось після захоплення потужностей в Криму вивести свої кошти на материк, може наразі їх втратити. Таким чином, план Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля) створити на базі цього підприємства значні потужності для формування держрезерву нафтопродуктів, який дозволив би країні регулювати ціноутворення в пікові періоди попиту, приречений на невдачу. Підприємство буде знищено, зате цих грошей якраз вистачить на підкуп виборців – роздати «гречку» своєму електорату під час парламентської кампанії у жовтні цього року! Постає логічне запитання: звідки народний депутат отримає ці гроші?

Та про все по порядку. 27 листопада 2013 року між ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» та Держпідприємством Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами було укладено договір про надання послуг по перевалці нафтопродуктів. Прийняття на зберігання нафтопродуктів замовника в об'ємі, на умовах і на строк, передбачений договором по фактичній кількості та якості, а також забезпеченні збереження нафтопродуктів протягом строків, встановлених договором – було головною умовою договору, якби не одне «але».

12 березня 2014 року Феодосійстке підприємство із забезпечення нафтопродуктами було захоплено невідомими особами, усунили від управління законно призначене керівництво та призначили свого директора – Васильєва А.І.

23 березня 2014 року, посадова особа компанії «ВОГ ТРЕЙДИНГ» та незаконно призначений директор Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами підписують Акт про зберігання на підприємстві 6   430   074 кг дизельного пального та 69 866 кг бензину А-95. Цього ж дня (23 березня) незаконно призначений директор Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами підписує лист та направляє його на адресу ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ», в якому вказує про неможливість відвантаження нафтопродуктів у зв'язку з їх відсутністю. Всі ці факти зводяться до одного – відвертої брехні та намаганні нажитись окремим політикам на державних коштах.

Тут важливо додати, що лист від імені держпідприємства підписала підставна особа, такий собі Васильєв А.В., який не був директором державного підприємства. Згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України, директором підприємства на той час був Кузєнков В.О.Тому підпис Васильєва А.В. не мав юридичної сили. Та попри всі ці обставини, посадова особа компанії Єремеєва, яка отримала, зазначений лист, цього факту, із зрозумілих нам причин, не бажала сприймати. Але найгірше, що цього факту не забажав також помічати суд попередньої інстанції. Гроші – перемагають все. Більше того, відповідальність за корупційні рішення абсолютно не лякають українських суддів.

Тому Господарський суд Рівненської області виносить рішення - стягнути з Держпідприємства на користь ТОВ «ВОГ ТРЕЙДИНГ» збитки в сумі більше вісьмидесяти мільйонів гривень.

А далі – судова тяганина, купа витрачених нервів. Вже післязавтра, тобто, 20 серпня о 15:00 у Рівному Господарський суд по вулиці Яворницького, 59 розгляне апеляційну скаргу щодо винесення незаконного рішення окремими суддями Рівного: Корсун В.Я., Грязнової В.В., Мельник О.В., Розізнаної І.В. та інших Люди мають знати поіменно тих, хто грабує їхні кошти, і за чиї кошти пан Єремеєв буде балотуватись у своєму окрузі та підкуповувати виборців, щоб знову пройти в Верховну Раду.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.