Заробітчани під час воєнних дій

07 серпня 2014, 11:25
Власник сторінки
alkelman90@gmail.com
0
146

Всі ми бачимо, як стрімко змінюється українське суспільство останніми місяцями. Змінюється від верховної влади до найменших громадських організацій.

На Майдані йшла боротьба проти свавілля, корупції, зараз у Донбасі триває війна проти джерела свавілля і корупції. Як кожен знаходить своє місце у цьому протистоянні?

У Львові працює громадська організація «Львівський прес-клуб». яка була створена на кошти Міжнародного благодійного фонду «Відродження», що працює у США. Голова організації Ольга Шостак та керівник міжнародних проектів клубу Роман Шостак реалізовують на Львівщині проекти та програми для представників засобів масової інформації за фінансової підтримки іноземних неурядових організацій і фондів.

Так, у травні цього року «Львівський прес-клуб» проводив огляд регіональних телеканалів за принципом «правда», «джинса» (напівправда), «війна», «вибори». На це соціологічне дослідження було виділено 90 тисяч гривень. Але фактично дослідження Ольга та Роман Шостаки не проводили, хоча кошти були освоєні Львівським прес-клубом. Подібне відбувається і з іншими заходами, що організовуються подружжям за фінансового сприяння іноземних структур. У кожному випадку кошти освоюються, а результатів немає.

Одночасно Ольга і Роман Шостаки налагодили тісну співпрацю з американською неурядовою організацією «Інтерньюз Нетворк», яка фінансується Міжнародним благодійним фондом «Відродження». На даний час вони відпрацьовують грант  на політичні дослідження. У рамках реалізації цього гранту Шостаки, використовуючи очолювану ними громадську організацію, залучають місцевих журналістів до участі в семінарах і тренінгах для безоплатного збору, узагальнення та висвітлення інформації на замовлення іноземних представників.

Таким чином, зрозуміло, що в середовищі журналістів області обговорюється можливість привласнення Шостаками коштів грантодавців. Бо така їх діяльність формує негативний імідж регіональних мас-медіа як грантоотримувачів.

Про зажерливість керівників прес-клубу може свідчити і їх часта зміна політичних уподобань. Зокрема, Ольга Шостак останнім часом почала популяризувати партію «Самопоміч» (лідер-міський голова А.Садовий). Вона організовувала прес-конференції за участю членів нової політичної сили, розміщує іміджеву інформацію партії «Самопоміч» на порталі «Щоденний Львів» і сайті Львівського прес-клубу. А ще ж донедавна О.Шостак активно сприяла у висвітленні матеріалів ВО «Свобода» і ВО «Батьківщина».

Ще від давньогрецького комедіографа Аристофана йде вислів «Ловити рибу в каламутній воді». Заробітчани завжди використовують неясність ситуації і труднощі оточуючих для здобуття вигоди для себе. Якби ж то не воєнні дії!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.