Нав’язування федеративного устрою, як спосіб розколоти Україну

04 лютого 2015, 09:11
Власник сторінки
alkelman90@gmail.com
0
109

Нав’язування федеративного устрою, як спосіб проросійських структур розколоти Україну

Федерація – це, як пояснює словник, союзна держава, що складається з ряду держав або державних утворень. Ну, державне утворення – це взагалі якесь дуже аморфне поняття. А от державна складова частина федерації має свою конституцію, законодавчі та виконавчі органи. Прикладом можуть бути Сполучені Штати Америки, Швейцарія, Федеративна Республіка Німеччина. Але в них існує сильна центральна влада. От в СРСР союз був утворений на основі демократичного централізму об’єднання республік із забезпеченням кожній з них права вільного виходу з утворення, чим вони успішно скористалися після краху центральної влади.

Дещо інший приклад федеративного устрою в Югославії. Вона об’єднувала народи п’яти національностей ­­– сербів, хорватів, словенців, македонців, чорногорців, які розмовляють трьома різними мовами: сербохорватською, словенською і македонською. Роз’єднувала їх ще й належність до трьох різних релігій – православної, католицької і мусульманської. У південно-східній частині країни користувалися кирилицею, а в північно-західній (Словенія, Хорватія) розповсюджений латинський алфавіт. У таких умовах важко зберігати федеративний устрій. Тому зараз на місці колишньої Югославії бачимо шість незалежних країн – Сербію, Хорватію, Боснію і Герцеговину, Словенію, Македонію і Чорногорію. І до цього часу Міжнародний трибунал не може остаточно вирішити, хто ж винен у знищенні народів.

В Україні маємо єдиний український народ, який переважно православний, якому нічого ділити, хіба окрім напрямків розвитку – чи то в  Європу чи то в Азію. Але це справа політиків, а не захоплення людей, які завжди почували і почувають себе європейцями, бо живуть на цій території не одне тисячоліття. 

Поняття «федералізм» використовували течії анархістського типу, які проповідували необхідність утворення суспільства на началах союзу окремих самостійних виробничо-споживчих комун.

Ось такий розбрат у запровадженні федеративного ладу в будь-якій країні.

А ще ж треба чітко усвідомлювати, що в Україні існує кримінальна відповідальність за посягання на територіальну цілісність, недоторканість, суверенітет держави. Так, у частині першій статті 110-ї  Кримінального Кодексу України записано: «Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк…».    Частина третя статті 110-ї ще більш уточнює: «Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків,- караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,федералізація,федерализация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.