«Савой» чи Кузьмишин. Яка основна ціль Гройсмана?

23 липня 2014, 12:04
Власник сторінки
0
101
«Савой» чи Кузьмишин. Яка основна ціль  Гройсмана?

Навколо готелю «Савой», що по вулиці Козицького у Вінниці, ще з 2012 року точиться багато суперечок. Такі періодичні «загострення», які тривають вже більше місяця, пов’язують із неприкритим інтересом

Далі написаний текст не розрахований на крикунів, а на людей, які здатні думати та оцінювати ситуацію об’єктивно.

Трохи передісторії:

Навколо готелю «Савой», що по вулиці Козицького у Вінниці, ще з 2012 року точиться багато суперечок. Такі періодичні «загострення», які тривають вже більше місяця, пов’язують із неприкритим інтересом до будівлі екс-міського голови м. Вінниці, а нині віце-прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Варто відзначити, що попередні спроби «віджати» власність громади – будинок «Савой» – у тоді ще мера Гройсмана були невдалими, але тепер, коли він під протекторатом Президента і на посаді віце-прем’єр-міністра, провернути давно сплановану справу стало набагато легше.

«Савой» чи Кузьмишин. Яка основна ціль Гройсмана?

Достеменно не відомо, що стало першопричиною скандалу: бажання отримати «Савой» чи певні конфлікти із головою адміністративного апеляційного суду Віталієм Кузьмишиним. Наближені до Гройсмана повідомляють, що наразі для міських ЗМІ та підконтрольних органів влади поставлена подвійна задача: максимальний ґвалт навколо «Савою» та потужна дискредитація Кузьмишина. Технологія роботи проста, але масова для того, щоб постійно провокувати скандал навколо «Савою». Їм потрібно застосовувати підходи спонтанного ґвалту, за яким зазвичай не має жодного підґрунтя. Журналісти періодично починають висвітлювати затяжну реконструкцію «Савою», як нібито прорахунки суду, будь-яке пояснення судової інстанції про свою непричетність блокується.

Для того, щоб було зрозуміла ситуація навколо реконструкції будівлі, пропонуємо дуже стисле пояснення: для реконструкції приміщення виділяються кошти з державного бюджету, проводиться процедура тендеру, де кожний бажаючий підприємець, що займається будівельними роботами, говорить за скільки він готовий відремонтувати будинок. Хто з підприємців назве найнижчу ціну, той і переміг. Далі по мірі фінансування з державного бюджету переможець тендеру здійснює всі необхідні роботи. А після їх виконання здає готовий будинок, і державний орган переїжджає у приміщення для подальшого виконання власних функцій. Будівельна організація, яка здійснює реконструкцію, найбільш зацікавлена у якнайшвидшому закінченні робіт. Але якщо гроші держава не виділяє, то і роботи не ведуться. Тому коли суд звинувачується людьми, які добре знають всі процедури, то явно, що за цим стоїть якийсь інтерес. В даному випадку – бажання заволодіти «Савоєм», як вигідною і прибутковою будівлею у самому центрі Вінниці.

Зміна тактики: від ґвалту до провокації:

За останній час найбільше насторожує зміна методів боротьби за «Савой». 20 липня невідомий подзвонив та повідомив про нібито замінування «Савою». Не забарилась реакція міліції та інших інстанцій. Як напише одна із «прогройсманівських» газет « …..відрізок вулиці Козицького біля фасаду був оточений міліцією. До будівлі «Савою» прибули чотири карети швидкої допомоги та стільки ж міліцейських машини, по одному авто газової служби та управління з надзвичайних ситуацій. На місці події працювали вибухотехнічна лабораторія та служби оперативного реагування.  Як розповів в.о. начальника міського відділу міліції м. Вінниці Кирило Доценко, евакуйовувати з приміщення правоохоронцям нікого не довелося…. Лише біля самого приміщення за огородженням біля стіни стояв автомобіль «Опель» синього кольору з полтавськими номерами. Усі чотири дверці були відчиненими, проте власника поруч не було.

До пошуків вибухівки залучили кінологічну службу міліції із спеціально навченими службовими собаками, однак фахівцями небезпечні предмети, ні в готелі, ні на прилеглій до нього території, не були виявлені.»

Але нюанс: прохід біля «Савою» було заборонено тільки на 100-метровій ділянці пішохідної зони. Виходить, міліція дозволила людям ходити так близько від «замінованого» «Савою»? Нагадаємо, що тільки вибух простої гранати має радіус зони ураження 80 метрів.  Картинка, яку дала одна із газет вражає:


на задньому плані «замінований»  «Савой», а на передньому діти, які стоять в безпосередній близькості від нього….

Цікаво знати правду?

Що далі? Припускаємо, що провокації продовжуватимуться. І носитимуть ще більш загрозливий характер. Нещасні випадки на будівництві, які вже анонсуються:

Ми нікого не засуджуємо, адже ціна прибутків в капіталізмі дуже висока, і бажання заробити інколи затьмарює очі, але в тих умовах, в яких зараз знаходиться наша країна – на порозі відкритої військової агресії з боку Кремля – здійснювати такі провокації та розхитувати суспільну ситуацію задля вигоди приватним інтересам – це злочин і, в першу чергу, злочин проти простих вінничан.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.