Курчат по осені рахують.

05 липня 2014, 10:46
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
88

Всі банки наживаються на девальвації та валютних махінаціях за рахунок нашого зубожіння. В цьому українські та російські фінансові бандити мабуть однакові...

Прочитав книгу самого чесного і порядного (із перших чотирьох) Президента України Віктора Ющенка. Назва - «Недержавні таємниці»... Наведу рядки з розділу 12 - «Гривня»:

-Коли національний банк оголошує про девальвацію національних грошей – він оголошує про наше збідніння: це означає знецінення наших гривневих заощаджень....

-У серпні 1998 року Росія оголосила дефолт. Менше чим через місяць українці сповна відчули на собі проблеми сусіда. Влітку того року наша валюта плавно коливалася навколо курсу 2 гривні за долар. За два тижні вересня курс перестрибнув з позиції 2,25 на 3,37 гривні за долар – знецінення приблизно 30%. В той час курс російського рубля  стрибнув з позиції 6 рублів за долар до 21 рубля, майже на 400%.

- Це заслуга Національного банку України... Відбулася бюжджетна революція, яка була високо оцінена світовим професійним середовищем. Національний банк України і його голова увійшов  в пятірку кращих банків і банкірів світу, та й Банкнотно-монетний двір України став одним з найліпших у світі.

   Можливо й так. Та чи легше нам від тої бюджетної революції?  «Курчат по осені рахують» - гласить народна мудрість... Сьогодні долар коштує 12 гривень, а в 1998 році – 2гр. Гривня девальвувала на 600%. Сьогодні долар коштує 36 рублів, а в 1998 році – 6 рублів. Рубль девальвував теж на 600%.

   Виходить, що українська фінансова мафія така ж загребуща і ненажерлива, як і російська. Не пам’ятаю, щоб 15 років тому в Україні були мільярдери. Нині ж їх більше двадцяти. І в кожного свій банк. Та й банків розвелося, мов бліх на собаці. А кожний банк – це МММ. Та в обмінниках долар не купиш, зате у вуличних мінял по спекулятивній ціні -скільки потрібно. І контролю ніякого зі сторони Нацбанку. Всі банки наживаються на девальвації та валютних махінаціях за рахунок нашого зубожіння. В цьому українські та російські фінансові бандити мабуть однакові...   

  Переконаний: якщо би активісти право-лівого сектору потрусили схрони фінансових мафіозі, то Пшонка, Присяжнюк, Ставицький,... в порівнянні вигляділи би бомжами. Та чи зможе новообраний Президент накинути намордника на фінансову мафію? Впевнений, що з корисливо-корумпованою Верховною Радою нинішнього скликанняі не зможе. А це вже залежить і від нас. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.