Корумповані стійла.

21 травня 2014, 21:16
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
31

Залишилося в пам’яті, як герой фільму, ще підлітком запитував наставника, бандита Джагу, як стати багатим і заможним. І почув відповідь: «Це дуже просто - треба красти, грабувати й убивати"

  Понад  50 років тому в кінотеатрах  демонстрували двосерійний індійський фільм «Бродяга», в якому головну роль зіграв знаменитий Радж Капур. Залишилося в пам’яті, як герой фільму, ще підлітком, з довірою і захопленням запитував наставника, бандита Джагу, як стати багатим і заможним. І почув відповідь: «Це дуже просто - треба красти, грабувати й убивати »… Які жахливі слова!  Та коли сьогодні згадую й аналізую прожите, придивляюсь до сучасного олігархічного і чиновничого бомонду в районі, області, країні, в «братньому» зарубіжжі, то ставлення інше. Які пророчі слова !

    А це ж тільки нас вони обманюють, грабують, обкрадають, убивають . Це ж тільки ми захоплюємося талантом кінорежисера Говорухіна – наївно віримо словам Жеглова, що злодій повинен сидіти в тюрмі, та сподіваємося на снайперські здібності «ворошиловського стрільця». Даремно ! І як би вони не зачаровувались правдивими рядками класичної поеми «Сон», та ще й у виконанні Паламаренка, згоджуючись в антракті з грайливими висловами дорогокоштовних супутниць про жахливість життя –буття за царя – колядують вони в службових кабінетах, тренуються стріляти в Голованіському лісі, а розважаються в «Артеку».

   Та наставник і пророк Тарас Шевченко вчить нас «миром, громадою обух сталить …і заходиться вже будить!»  Миром, громадою! Не партією!  Громада людей об’єднує, партія (політична)  розколює. У партії зазвичай ідуть (мої багаторічні спостереження) люди корисливі, амбітні, злі, а таких серед нас – один з десяти, не більше. Групуються з метою захопити владу популізмом, брехнею, підкупом, іншими мерзенними і силовими методами. Ще Ленін стверджував, що «моралі в політиці немає, є тільки доцільність». І чим людина зухваліша й аморальніша, тим частіше міняє партійне пристанище, поки всі не згрупуються  в одне корумповане стійло.

    Дуже влучно і дотепно відзначив поважний російський чиновник,  що яку б партію не створювали – в підсумку виходить КПРС. Наслідки дій такої партії пророче передбачив Тарас Григорович , у чому всі переконалися :

                  Настане суд, заговорять

                  І Дніпро і гори!

                  І потече сторіками

                  Кров у синє море

                 Дітей ваших… і не буде

                 Кому помагати.

                 Одцурається брат брата

                 І дитини мати . І дим хмарами заступить

                 Сонце перед вами.

                 І навіки проклянетесь

                 Своїми синами !

Тож тільки МИРОМ , ГРОМАДОЮ зможемо приборкати розбещених безвідповідальністю  чиновників усіх гілок влади і їхніх помічників – рейдерів різних мастей!  Бо партійні мойсеї  перетворюють Україну тільки в землю не обітовану .                                                                                                                                                       28 січня 2010 року. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.