Кличко знову "ліг", тепер під Черновецького

13 травня 2014, 17:46
Власник сторінки
0
788
Кличко знову  ліг , тепер під Черновецького

Коли 4 роки тому “УДАР Віталія Кличка” вперше з’явився на політичній арені, виборці сподівалися побачити у цьому проекті щось нове, відмінне від затхлої і гнилої, вічно зрадливої української політики.


Спочатку Кличко, який впродовж всієї Революції Гідності та Євромайдану так і не зумів нормальною мовою сформулювати – чого він прагне, і якими є його програмні інтереси повністю “злився” під Порошенка. Потім було оголошено, що “УДАР” піде спільно з “Солідарністю”. А потім – оголошено виборчий список та затверджено кандидатів, які балотуватимуться від “УДАРу” в мажоритарних округах на столичних виборах. І – все. Навіть стисле ознайомлення з цим “списком” і кандидатами-мажоритарщиками вимальовує чітку картину того, що на партії можна ставити “хрест”, оскільки у такому тісному гурті з вічних перебіжчиків, представників “молодої команди Черновецького” і просто сумнівних типів не зможе вижити будь-яка людина, яка на початку діяльності “УДАРу” намагалася асоціювати себе з цією командою.

Під першим номером “УДАРу” йде сам Віталій Кличко. Одночасно він же балотується у мери Києва. За кого він тримає виборців? За круглих дурнів? Невже хтось повірить, що перемігши на виборах міського голови він відмовиться від посади і буде працювати пересічним депутатом. Чи, якщо програє, складе мандат депутата Верховної Ради на користь крісла у міській раді?

Але ж йде. Своєрідним “паровозом”, за яким тягнуться безликими вагонами претенденти на депутатські мандати.

Далі йдуть “обличчя” – Странніков, Назарова, Резніков. Перший “дзвіночок” – № 5 “УДАРу”, під яким балотується Олександр Клюс, багаторічний партійний функціонер... Української соціал-демократичної партії! З цієї політичної сили він не вийшов навіть під час депутатства у минулій каденції міської ради.

Ну, й далі “шухляда” відкривається сповна. Павло Тарасюк - №6. Ще один партійний функціонер. І знову не “УДАРу”, а партії “Собор”, крім того – колишній прес-секретар Сергія Березенка, який був депутатом від “Блоку Черновецького”.
А сам Сергій Березенко зараз одна з ключових фігур в штабі Порошенка. А до того був головним «польовиком» виборчого штабу Черновецького.
Багаторічний заступник Голови Державної митної служби Ігор Піковський (№7). Судячи з усього – з числа “спонсорів”.


Під №8 балотується “зірка” виборчого списку “УДАРу” – Геннадій Ільїн. Функціонер МВС, тісно зв’язаний у минулому з ОЗУ “Савлохи”, а згодом – “смотрящий” від Петра Порошенка в УВС Києва, а також “криша” для декількох столичних ринків. Гарне поповнення “молодої команди”, нічого сказати.

№10 – колишній перший заступник начальника Державної податкової інспекції у Печерському районі Києва Віктор Дворніков. Податківців, які сумлінно виконували власну роботу при Януковичі можна характеризувати взагалі. Тут і так все зрозуміло.


№11 – колишній депутат від “Блоку Черновецького” Ігор Конененко. Сьогодні знайшов своє місце в “УДАРі”. Його колега по “молодій команді” Юрій Береговий йде у списку під № 31.

Присутність зазначених осіб у списку ще раз демонструє усю “щирість”, з якою Кличко та його соратники намагалися протистояти Льоні “Космосу”.

Під № 15 йде Катерина Кириченко. Безрозбірливий PR-фахівець, яка на своїй сторінці хвалиться роботою як з демократичними політиками, так і з “регіоналами”.


Вочевидь, такою самою “принциповою” буде і її позиція у якості депутата міської ради.

№ 16 – Юрій Крикунов про якого уже багато років у відкриту говорять про причетність викрадання коштів, виділених на інвалідів. Крикунов був скромним чиновником, який очолював Київський міський фонд соціального захисту інвалідів. Особисто кандидат гаряче заперечував факти крадіжок, але все ж вказав у декларації про доходи, що має три квартири у Києві. І ще два будиночки. І дві ділянки. І гараж. І дачу. Все, судячи з усього, придбав на зарплатню чиновника.


№ 20 – власник декількох ринків і сподвижник Олександра Омельченка Анатолій Карпенко.

№ 21 – Максим Микитьсь, власник компаній, причетних до будівництва неякісних вентиляційних труб на ЧАЕС, внаслідок чого може вибухнути нова екологічна катастрофа, неодноразовий фігурант кримінальних справ (http://lustra-ua.org/candidates/view/146).

№ 23 - Олександр Грабовський, хабарник “зі стажем”.

№ 26 - Володимир Каретко, учасник газових “схем”.

Та й з “мажоритарщиками” “УДАР” “не підкачав”.

У 13 окрузі балотується Ігор Баленко, який був у Народній партії Литвина, ГАК, “Фронті Змін”.


У 2 окрузі – дружина депутата Черноволенка Людмила Закревська, яка причетна до земельних махінацій в часи Черновецького.

У 54 окрузі – Максим Шкуро, одіозний “схемник”, “забудовник” та маріонетка Гереги. У 2006 році став “тушкою”, вийшовши з фракції “Батьківщини”. Згодом, будучи депутатом від “УДАРу” ходив на всі (!) засідання нелегітимної Київської міської ради і голосував за вказівкою “регіоналів”.


А крім них ще є Олена Овраменко, Юрій Ніколаєнко та Сергій Костюк, які у різні часи були членами Народної партії Литвина, колишній зять Литвина Дмитро Крейнін, власник мережі МАФів, колишній заступник голови Деснянської РДА “регіонал” Онофрійчук.


Цікавий й ще один кандидат – Владислав Михайленко у 30 окрузі. Михайленко є близьким до В’ячеслава Супруненка — колишнього зятя Леоніда Черновецького. Супруненко — одна з

найбільш одіозних осіб, дотичних до екс-мера. У 2008-му проти нього порушували кримінальну справу за розбійний напад на людину. Пізніше Супруненко фігурував у скандалі, пов’язаному з незаконним продажем йому холдингу «Київміськбуд». Що стосується Михайленка, то його називають помічником мерського зятя.

Отже, навіщо ці люди йдуть до міської влади? Розбудовувати місто? Боротися із корупцією та хабарниками? Їхні біографії говорять про інше. Вони йдуть банально заробляти.

Хоча, може Кличко спеціально понабирав такий контингент у власний список, щоб поховати “УДАР” остаточно і назавжди, а самому прибитися до команди Порошенка? Такий варіант теж не виключений.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Киевсовет,УДАР Віталія Кличка,Хабарник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.