Демократія по понятіях

02 листопада 2012, 10:24
Власник сторінки
журналіст, волонтер, видавець, голова Білоцерківської "Просвіти"
0
1107
Демократія по понятіях

Поки Президент Янукович та Прем'єр Азаров вітають країну з "демократичними" виборами, окружкоми та суди блокують бригади бритоголових

Другий день тривають засідання у Київському окружному адміністративному суді, де намагається відстояти свою перемогу кандидат у народні депутати Олександр Марченко (виборчий округ №90). Цього разу справу розглядала суддя Спиридонова. Втім, до зали суду ще потрібно було дістатися. Якщо 31 жовтня близько тридцяти „журналістів спортивної зовнішності” зайняли лише майданчик біля ліфту на 10-му поверсі та баражували по вестибюлю першого поверху, то 01 листопада цих міцних людей зібралося в декілька разів більше. Вони заблокували входи до суду з усіх сторін а також наче вдома почувалися і в безпосередньо в його коридорах. Ліфт було зламано, і людям довелося у своїх справах ходити по поверхах пішки. „Беркут” лише пасивно спостерігав за діями молодиків. Такого „щастя” своїм дітям хотіли ті білоцерківці, які віддавали свої голоси за сто гривень? Таких „соціальних працівників” вони воліли бачити у себе вдома?

Представнику позивача, Олександра Марченка, не  вдалося пронести на засідання суду баннер-діаграму, який наочно показував з яких дільниць і від яких кандидатів було перекинуто голоси на користь Віталія Чудновського. Молодики вирвали його з рук та знищили на очах у працівників правоохоронних органів. Також спортивні хлопці не пропускали у приміщення журналістів, зокрема „5 канал”. Смішно та страшно було під час того, як до свого кабінету намагався дістатися суддя КОАС. Його, також кремезного чоловіка, витісняли з дверей і тоді він крикнув: „Міліція, припиніть безлад!”. „Беркутівці”, як по команді, повідвертали від нього голови. Лише помічник судді, тендітна дівчина, допомогла своєму патронові увійти до суду.

Під час судового засідання заслухали сторону позивача (Марченка) і відповідача (юриста ОВК №90). Потім з’ясувалося, що таємничим чином зникли деякі матеріали справи, а саме протоколи з ДВК, що начебто підтверджували перемогу Чудновського. Воно й не дивно, адже люди, які бачили ці папери, говорили про ідентичність почерків на більшості цих документів. Після виступу сторін заслуховували показання свідків. Свідками зі сторони позивача були члени ОВК №90 Костянтин Климчук, Людмила Ямкова та довірена особа О. Марченка Олександр Хозєєв. Свідки розповіли про обставини, за яких було виявлено фальшування волевиявлення білоцерківців і наголосили на тому, що необхідність складання протоколів ДВК з поміткою „уточнений” стосувалася технічними помилками, і ні на одній дільниці не було потреби перерахунку голосів. Таким чином, по протоколам ДВК з мокрими печатками перемогу здобував Олександр Марченко з перевагою більш ніж 1300 голосів. Свідки наголосили, що, попри вимоги закону, їм не було надано примірників протоколів з результатами підрахунку голосів на 90-му виборчому окрузі. На інформаційному стенді ОВК №90 навіть 01 листопада о 12:30 не висів третій примірник. „Я пояснюю це тим, - сказав потім журналістам член ОВК №90 Костянтин Климчук, який пропонував перерахувати голоси у одномандатному окрузі та єдиний голосував „ПРОТИ” прийняття підсумкового протоколу, - що мною була зафіксована на одному з примірників помітка „окрема думка”. Саме це не дало можливості швидко легалізувати сфабриковані результати. Іноді три слова можуть унеможливити усі намагання спотворити результати голосування!”

Зі своєї сторони відповідач не зміг забезпечити явку свідків, якими були голова ОВК №90 Валентина Підгайна та  секретар Олександр Задорожній. Їхні телефоні перебували „не в зоні”. На вимогу судді з’ясувати відповідача, де знаходяться свідки, останній розгублено сказав, що Підгайна поза межами Білої Церкви. Після цього суд оголосив перерву у засіданні до 13:00 02 листопада і зобов’язав відповідача забезпечити явку свідків.

Наприкінці дня надійшла інформація про те, що ОВК №90 привезла виборчу документацію до ЦВК і зареєструвала її. На черзі прийняття протоколів про підсумок голосування членами Центрвиборчкому.

Чи прийме суд сторону „свободівця”? Чи врахують члени ЦВК „окрему думку” при оголошенні переможця у окрузі №90? Читайте у наступних матеріалах.

 Читайте також:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: суд,ВО Свобода,Віталій Чудновський,#вибори,Олександр Марченко,ОВК
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.