Оля Ракіцька: Ми обов’язково повернемось на Донбас-Арену

04 грудня 2023, 16:54
Власник сторінки
0
107
Оля Ракіцька: Ми обов’язково повернемось на Донбас-Арену

Минулого тижня дружина футболіста Шахтаря випустила кліп Помаранчеве серце

Напередодні матчу групового турніру Ліги чемпіонів Шахтар - Антверпен 47 тисяч глядачів, які прийшли на стадіон у Гамбургу, чекаючи на сюрприз. За лічені хвилини до початку гри на Volksparkstadion пролунала пісня Оранжеве серце, автором і виконавцем якої є дружина футболіста Шахтаря Ольга Ракіцька. Паралельно вийшов кліп, у якому на фінальній заставці - зображення сяючої Донбас Арені та напис великими літерами “Ми обов'язково повернемося”. У зйомках кліпу взяли участь фані Шахтаря із 10 країн світу, які надіслали Олі свої відео. Після повернення Ракіцької з Гамбургу ми розпитали її про історію виникнення цієї непересічної футбольної пісні.

Оля, після тривалого творчого відпустку ви гучно повернулися до музичної кар'єри. Як виникла ідея написати футбольну пісню? 

Справжнє натхнення у мене з'явилося після переїзду до України. До цього майже рік ми мешкали в Туреччині, але я мріяла повернутися до рідної країни. І коли це сталося, я з новим творчим натхненням знову почала писати пісні. Однією з них і стало Оранжеве серце. Мій чоловік більше 10 років виступає за Шахтар, я чудово пам'ятаю час, коли він тільки розпочинав свою ігрову кар'єру у першій команді. І яскраві незабутні враження від перемог Шахтаря на переповненій Донеччині Арена. Тож одного серпневого дня я сіла за піаніно та написала слова. Відправила нашому українському композитору Олі Бажані і трохи пізніше разом із нею доробили музику. Алекс Бабченко виступив саундпродюсером. Це, мабуть, моя перша робота, де я пропустила через себе не лише слова та музику, а й кожен звук в аранжуванні.

Першим серед футболістів Шахтаря "Оранжеве серце" прослухавши ваш чоловік. Якою була його перша реакція?

Це все ж таки краще запитати у Ярослава. Надіюсь, що у вас буде така нагода. Чоловік сказав, що він ворожий, це – топ і найкраще з того, що він чув у останню годину. До речі, за ініціативою Шахтаря перед виходом кліп подивувалася вся команда. Хлопцям понравилось. У Гамбурзі я зупинялася в одному готелі з командою, багато гравців при зустрічах вітали мене з прем'єрою і казали “дякую за пісню”. Сподобалася “Оранжеве серце” та фанам Шахтаря. Я дуже вдячна всім, хто потім перепостив та прокоментував у соцмережах анонс та відео кліпу. Один з головних акцентів пісні - що є речі, які поєднують і зігрівають усіх фанів донеччан навіть у найважчі часи. Це наші помаранчеві серця. Мені писали багато людей, які не пов'язані із футболом. Це люди, які були змушені покинути Донецьк ще у 2014 році. Вони писали, що пісня знайшла відгук у їхньому серці і стала для них маніфестом незламності духу та своєрідним гімном донецького краю.   

Остання заставка у кліпі вийшла символічною. 

Я погоджуюсь. Дуже багато хто запитував мене, чи хочу я виконати цю пісню наживо перед матчами Шахтаря. Так, мрію виконати Оранжеве серце на рідному стадіоні після нашої победи. Вірю, що ми обов'язково повернемось на Донбас Арену. 

Які ваші подальші творчі плани? Коли фанам вашої творчості чекати нового альбому від Олі Ракіцької?

На день захисту дітей у мене вийшла пісня “Мир у батьківщині”. У її основі - моя особиста історія детства. Побудувати світ у своїй батьківщині дуже важливо, про що я і закликаю до пісні. Незабаром виходить мій новий трек “В цей новий рік”. Нове звучання набула пісня “Не відпускай”. Також ми переклали на українську “Город”, яка була цілою віхою для мене. Вихід пісні плануємо наприкінці січня.    



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Гамбург,Ярослав Ракицкий,Шахтар,українська музика,пісня,кліп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.