Новий рік: додатковий заробіток або суцільні витрати

02 грудня 2020, 14:42
Власник сторінки
0
74
Новий рік: додатковий заробіток або суцільні витрати

Сьогодні «Призова Варта» розповість вам, хто ж в цю прекрасну пору заробляє більше, ніж зазвичай, і на що українці витрачають свої гроші.

Новий рік - це чудова можливість зарядитися, залишити все погане в минулому і порадувати своїх близьких подарунками.  Саме в новорічний і різдвяний період люди витрачають більше грошей, ніж на будь-які інші свята.  Сьогодні «Призова Варта» розповість вам, хто ж в цю прекрасну пору заробляє більше, ніж зазвичай, і на що українці витрачають свої гроші. 

Спочатку проаналізуємо, на що люди витрачають найбільше коштів напередодні Нового року.  По-перше, звичайно ж, святковий стіл.  Уже багато років вважається, що покровителя Нового року потрібно задобрювати смачними стравами.  Тому гостинні українці вже в роздумах, що ж поставити на стіл в новорічну ніч.

 В середньому, на приготування святкових страв українці витрачають 1300-1500 гривень.  І хоча фінансова ситуація наших співгромадян змінилася в гіршу сторону через пандемію, все ж люди згодні віддавати за їжу більше грошей.  Чому?  Щедро накритий новорічний стіл - відмінний привід зібратися вдома всією сім'єю і побалувати себе в нелегкий час, коли свято за межами власного житла малоймовірне.

Друге, на що українці обов'язково витрачають зароблені гроші - подарунки рідним.  За статистикою, люди викладають в середньому до 50% заробітку саме на подарунки своїм близьким людям і готові відкласти на цю потребу не менше 1500 гривень.

 Серед найбільш затребуваних новорічних подарунків - електроніка, побутова техніка і, звичайно ж, гроші.  У цьому списку могли б виявитися ще й подорожі, але через пандемію і складності обов'язкових підготовчих етапів перед поїздкою за кордон (наприклад, проходження ПЛР-тесту, самоізоляція протягом 2 тижнів по приїзду додому тощо) українці виявляють бажання відпочивати в куточках  нашої країни або ж не відвідувати ніякі місця зовсім.

Третя обов'язкова складова будь-якого святкування - розкішне вбрання, бажано нове.  Як то кажуть, у чому Новий рік зустрінеш, в тому його і проведеш.  Українці схильні в це вірити, тому половина населення готова віддати за святковий лук до 2500 гривень, що навіть більше, ніж витрати на новорічний стіл!  Друга ж половина не збирається витрачати на одяг взагалі, складаючи вдалий лук із того, що вже є.

А хто ж заробляє на цьому святі?

  Виходячи з самого першого пункту, можна впевнено сказати, що магазини проживають кращі часи в період Нового року.  В середньому, прибуток продуктових і магазинів електроніки зростає на цілих 50%!

Що стосується різноманітних фудкортів і концертів, українці викладають тут чималі суми, але картина в наступаючому 2021 така: люди можуть сподіватися на зустріч Нового року з ялинкою, але без концертів і фудкортів (знову-таки, через пандемію).  Це дозволить зберегти гроші, але негативно позначиться на економіці країни.  Щоб уникнути великого скупчення людей, в Києві облаштують 4 локації для новорічних святкувань, в числі яких традиційна - Софіївська площа.

Особливим попитом користується новорічний хендмейд - листівки, свічки, подушки, пледи, ялинкові іграшки та багато іншого.  Такі незначні речі створюють затишок і святкову атмосферу.  Щоб зробити собі настрій, люди оточують себе красивими тематичними речами, використовуючи їх навіть в якості подарунків.  Саме тому хендмейд особливо популярний в цей період: на нього українці готові витратити в середньому до 700 гривень.

Орендатори будинків і квартир теж дуже добре заробляють в Новий рік.  Вартість цієї послуги в святковий час підвищується в 3-4 рази!  Тому таке задоволення може обійтися українцям в мінімум 5 000 гривень з людини за дві доби.  Цінник піднімається ще вище, якщо є додаткові послуги: караоке, їжа, сауна.

У період Нового року особливим попитом користуються послуги розробників корпоративного оформлення громадських центрів, вітрин і офісів.  В середньому, одне таке невелике замовлення може обійтися в 50 тисяч гривень.  Якщо у людини свій маленький бізнес (наприклад, ятка), вона часто робить новорічний декор самостійно, за допомогою друзів або своїми силами.  А ось власники великого бізнесу хочуть виділятися: тут без послуг професіоналів не обійтися.

 «Призова Варта» від щирого серця вітає з наступаючим 2021!  Бажаємо, щоб ваше свято запам'яталося яскравими емоціями і, звичайно ж, не вдарило по гаманцю.  Нехай в Новому році джерел доходу стане більше, а ми в свою чергу обіцяємо ділитися з вами способами економії і вигоди.  Зі святом! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: Новый год,Рождество,робота
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.