Тренд на гуманність

23 серпня 2018, 14:35
Власник сторінки
політконсультантка
0
134

Якщо Україна дійсно хоче стати європейською, маємо впроваджувати гуманні соціальні практики вже зараз.

І сьогодні, у переддень річниці нашої Незалежності, мій зоозахисний блог буде із хештегом «перемога». Бо навіть серед «темної ночі», якою є ситуація із захистом тварин в нашій країні, все ж проглядаються поодинокі проблиски світла, і я вірю, що їх ставатиме все більше.

А наразі ми чекаємо на Тиждень моди в Україні, який традиційно пройде на початку вересня, і вже знаємо, що кожен третій учасник основної програми Ukrainian Fashion Week SS2019 офіційно відмовився від використання натурального хутра у своїх колекціях.

Серед модельєрів – противників шкуродерства Andre TAN, Lake Studio, Elena Burenina, Yana Chervinska, Nadya Dzyak, ARTEMKLIMCHUK, Ksenia Schnaider, Bobkova, IdoL, PRZHONSKAYA, DZHUS, SAYYA. Респект Вам!

Третина – це хороший старт, але надалі сподіваємось на більше – наприклад, на London Fashion Week хутро свідомо не використовують 95% дизайнерів. Є куди зростати!

А поки-що декілька історій про світові Fur Free Fashion бренди зі слів і дописів активістів-зоозахисників:

Stella McCartney

Стелла однією з перших почала боротися за те, щоб дизайнери всього світу перестали використовувати у своїх колекціях натуральне хутро. З моменту створення власної лінії вона не використовує при пошитті натуральну шкіру і хутро. Єдиним матеріалом тваринного походження в одязі від Stella McCartney була вовна, але з 2015 році Маккартні не використовує і її. «На жаль, після болісних переглядів відеоматеріалів, ми з'ясували, що, як мінімум, на одному ранчо з 26, у яких ми закуповували шерсть, під час стрижки з вівцями поводилися жорстоко. Один випадок – це вже надто багато», – розповіла дизайнер.

 

Gucci

Один з найдорожчих і найвідоміших брендів у світі також заявив про те, що з першої ж колекції 2018 року виробництво буде переходити на штучне хутро. Замість хутра використовуються його замінники, шерсть і матеріали, виготовлені за новими технологіями. Незважаючи на те, що продаж хутровиробів приносять будинку моди Gucci $12 млн на рік, представники бренду розуміють, що використання хутра відштовхує частину клієнтів, а також фахівців, які могли б працювати у компанії.

 

Armani

В 2016 році ще один преміум-бренд вирішив відмовитися від натурального хутра та перейшов на штучні аналоги. Тепер Armani пропонує дівчатам одягатися в красиві і теплі шуби, створені зі штучного хутра.

 

Tom Ford

Том Форд оголосив, що переглянув своє ставлення до хутра і припиняє використовувати цей матеріал в своїх колекціях. До такого рішення його підштовхнула зміна власного раціону, адже дизайнер став веганом.

 

Michael Kors

Преміальний бренд Michael Kors також заявив, що припиняє використовувати натуральне хутро у своїх колекціях. Відмова вступила в силу в січні нинішнього, 2018 року. «Нові технології дозволяють нам створювати дійсно розкішні речі і без застосування натурального хутра», –заявляє Майкл Корс.

 

Jimmy Choo

Марка Jimmy Choo була куплена Michael Kors в липні 2017 більш ніж за $1,1 млрд. Тому рішення про відмову від хутра стосуватиметься і модного взуттєвого бренду. Тепер стильні туфлі, босоніжки і ботильйони будуть прикрашені вставками винятково зі штучного хутра.

 

Versace

Ще один люксовий бренд, який відмовляється від використання натурального хутра для виробництва одягу і аксесуарів. Глава італійського будинку моди Донателла Версаче пояснює свою позицію наступним чином: «Хутро? Я більше до цього не причетна. Я не хочу вбивати тварин заради моди. Це неправильно».

 

Ralph Lauren

Ральф Лорен переглянув своє ставлення до хутра ще у 2006 році після того, як на одній із зустрічей з активістами PETA побачив жорстоке відео з китайської ферми, де вирощувалися хутрові звірі для його колекцій. Дизайнер був настільки вражений, що з тих пір його марка у жодній своїй лінії не використовує хутро.

 

Furla

Італійський бренд Furla приєднався теж ряду марок, які відмовляються від використання натурального хутра у своїй продукції задля турботи про навколишнє середовище. Директор бренду Альберто Камерленго заявив, що сучасні технології дозволяють бренду не тільки відмовитися від натурального хутра, але і знайти йому якісну альтернативу. Надалі компанія планує використовувати у своїх виробах тільки еко-хутро.

Тож, відтепер, пані й панове українські модники, поціновувачі брендів, ви у новому світовому тренді – тренді на гуманізм.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.