Хвороби брудних рук

10 червня 2015, 23:38
Власник сторінки
0
230
Хвороби брудних рук

8 тяжких хвороб через антигігієну рук

Здоров'я людини - це, насамперед, особиста гігієна і догляд за тілом. Гігієна стосується всього тіла, але найбільш важливою необхідністю, головним способом захисту організму від хвороботворних мікробів є миття рук.

Таким способом, Ви вбережете себе від багатьох інфекційних хвороб.

Ми перебуваємо у просторі місць, де схильна небезпека для гігієни наших рук, в тому числі, це стосується речей, наприклад: грошові купюри, поручні громадського транспорту, дверні ручки, комп'ютерна миша, телефонна трубка і т.д.

Доступимо підхопити інфекційну хворобу, якщо з'їсти немитими руками продукт харчування або дотиками рукою до свого обличчя.

Фахівці прийшли до висновку, які саме хвороби брудних рук виділяють гострі інфекції:

1. Дизентерія - інфекційне кишкове захворювання. Вона поширена по всьому світу і зустрічається у людей різного віку, але особливого поширення отримує в жаркий сезон.

2. Гепатит А - це хвороба печінки вірусного походження, яка передається при споживанні забруднених продуктів харчування та води або при прямому контакті з інфікованою людиною. Гепатит А пов'язаний з відсутністю безпечної води і поганий санітарією. Захворювання вимагає досить тривалий час лікування.

3. Ешеріхіоз - це гостре інфекційне захворювання, що характеризується ураженням кишечника патогенними видами бактерії виду ешерихія коли. Захворювання є основною нозологічною формою, так званої діареї мандрівників.

4. Глистові інвазії (гельмінтози) - широко поширені в усьому світі. Специфічні прояви залежать від біологічних особливостей збудника. Гельмінтозів не властива сезонність.

5. Грип та ГРВІ.

Грип - це гостре інфекційне захворювання дихальних шляхів, яке викликається вірусом грипу. Точно визначити збудника і поставити діагноз «грип» можна тільки використовуючи лабораторні методи діагностики.

ГРВІ - гострі респіраторні вірусні інфекції. Один механізм передається повітряно-крапельним шляхом. Залишається лише доторкнутися своєю рукою до рота, носа, або протерти очі і складний повітряно-крапельний шлях передачі скорочується для вірусу за часом і складності в десятки разів. Тому другий механізм передачі грипу та інших ГРВІ - контактний. Потрібно мити руки і уникати дотиків рук до власного обличчя.

6. Сальмонельоз - захворювання інфекційного характеру, що протікає завжди в гострій формі. Збудником цього захворювання є однойменна бактеріальна паличка - сальмонела. Сальмонельоз не відноситься до сезонних захворювань, але має високу ймовірність захворюваності в літній спекотний період року.

7. Черевний тиф - гостра інфекційна хвороба, зумовлена ​​сальмонелою, характеризується лихоманкою, симптомами загальної інтоксикації. Збудник хвороби - грам рухома паличка з перитрихиально розташованими джгутиками.

8. Холера - це захворювання травної системи. Хвороба супроводжується сильною діареєю і становить небезпеку для організму у вигляді його обезвоженности.

Щоб не перебувати в зоні ризику цього страшного захворювання, необхідно дотримуватися елементарних норм особистої гігієни.

Один, самий не складний спосіб не допустити цих хвороб-паразитів - це регулярне миття рук з милом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Lifestyle&Fashion
ТЕГИ: здоровье,болезнь,руки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.