Спільні дії для стійкості України на шляху до євроінтеграції. АНТС об’єднує.

13 червня 2024, 20:09
Власник сторінки
0
33
Спільні дії для стійкості України на шляху до євроінтеграції. АНТС об’єднує.
Вид на Володимирську 15, на фото учасники зустрічі.

6 червня Мережа захисту національних інтересів “АНТС” організувала прессніданок для представників регіональних медіа на тему «Європейська інтеграція на місцевому та регіональному рівнях: роль медіа».

Основні теми обговорення включали виклики, з якими зіштовхується держава сьогодні, міжнародні питання, що можна зробити для зміцнення стійкості населення.

 «Євроінтеграція - це не просто щось, що нам пропонують чи дають - це активна і проактивна позиція. Українська сторона, бізнес, мають робити більше, ніж просто подавати запити. Ми повинні виступати з конкретними пропозиціями та стратегічним баченням. Ті, хто пропонує конкретне бачення, є найбільш успішними», - сказала Дарія Гайдай, заступник керівника Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської інтеграції.

У свою чергу Ігор Соловей зазначив:  «Не завжди можливо, щоб журналісти зв’язувалися з державними установами та комунікаторами. Зустріч з журналістами є одним із найефективніших способів, адже журналісти в Україні завжди були найбільш активною частиною громадянського суспільства. Регіональні журналісти - це перша лінія комунікації, яка має найбільший зв’язок з аудиторією та найвищий рівень довіри серед аудиторії. Поточна ситуація значно вплинула на журналістику, близько 200 видань закрилися, і багато журналістів пішли до армії. Україна оцінюється як країна з високим рівнем свободи слова. Але війна накладає кілька обмежень на всіх. Радує те, як з початку війни українські журналісти знайшли баланс між своєю незалежністю та відповідальністю. Більшість журналістів зрозуміли, що їхні матеріали та тексти мають ціну, яка є не лише ціною їхнього іміджу та рейтингу - вона має конкретний вимір, як у грошовому, так і в людському аспектах.»

Під час прессніданку експерти з питань європейської інтеграції обговорили спільні дії з регіональними представниками медіа, які поділилися своїм розумінням того, як вирішувати проблеми в регіонах. Експерти представили свою модель європейської інтеграції та відповіли на запитання журналістів. Команда АНТС представила свою мережу експертів у різних галузях, готових співпрацювати з регіональними ЗМІ для вирішення спільних питань.

«Я завжди намагаюся «поміряти температуру». Подивитися, яке відношення, станом на сьогодні, є до українських громад, до місцевого самоврядування і наскільки готові нам допомагати та супроводжувати в євроінтеграційних процесах. Не ми будемо боятися членства в Євросоюзі, а багато країн Європейського Союзу з небезпекою дивляться на Україну. У нас є переваги, зокрема і на рівні місцевого самоврядування, яких вони не мають. Нам потрібно дякувати всім нашим міжнародним партнерам і громадам Європи за ту підтримку, яку вони надали й надають нам у подальшому Євроатлантичному шляху. Ми сьогодні для світу є лідером, на якого всі дивляться й надихаються тим, як українці вміють боронити свою землю. Місцеве самоврядування свою спроможність продемонструвало від початку повномасштабного вторгнення. Ми повинні провести зміни не лише на законодавчому рівні, але й забезпечити мешканців наших міст і громад гідними умовами життя. Місцеве самоврядування будується не зверху вниз, а знизу вверх»,  — про це розповіла експертка з місцевого самоврядування Мережі “АНТС” Юлія Вусенко.

Великим сюрпризом для усіх учасників став візит регіонального директора з питань Євразії американської неурядової організації International Republican Institute (IRI) Стіва Нікса, який презентував нове дослідження та запевнив, що США й надалі будуть підтримувати Україну. А ще анонсував відкриття нових офісів IRI в Україні.

«Рейтинг за європейський союз показує, що українці підтримують вступ України до ЄС та НАТО. Ми хочемо ще більше допомагати міським радам у відновленні та будемо сприяти цьому», — сказав  Стів Нікс.

Гості прессніданку подякували американському народу за підтримку українців у цей нелегкий час та з оплесками провели Нікса.

Головна редакторка газети “День” мала вражаючу та надихаючу промову. 

«Я завжди вважала для себе, що ми маємо бути тією газетою, яка не боїться своїх архівів. І ось наш архів це наша колосальна цінність за всі роки, починаючи з 1996 року. За кожного, кого ми “підносимо” та прослявляємо, ми відповідаємо. Справа журналістики - мислити. Під ча війни мислення не відключається. Ми не все можемо під час війни сказати чи написати, щоб не зашкодити, але тим не менше мислення працює. Ми говоримо зараз про країну, яка повинна перенавчитися швидко»,  — Лариса Івшина.

Під час завершення зустрічі Ганна Гопко поділилася своїми думками щодо майбутнього України:

«Після перемоги на нас чекає Держава Вдячності. Сьогодні суспільство перебуває у великій дезорієнтації, люди не знають, яким буде кінцевий результат війни. Наше завдання - донести до всіх, хто захищає нашу країну, що після перемоги ми побудуємо державу, яка буде вдячною кожному воїну і кожному громадянину за їхню мужність і стійкість. Ця держава вдячності буде втіленням нашої спільної мрії про краще майбутнє, де кожен матиме гідне життя і повагу.»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.