"Перший код". Перше документальне кіно про історію українського ІТ

06 січня 2022, 10:49
Власник сторінки
0
30
 Перший код . Перше документальне кіно про історію українського ІТ

"Перший код". В Україні розпочалися зйомки документального кіно про історію українського ІТТочиться багато розмов про розвиток українського ІТ, але як він насправді відбувався? З чого все починалося?

Щоб розповісти про це, Європейська асоціація програмної інженерії в грудні розпочала зйомки документального фільму про історію українського ІТ "Перший код". 


Прем’єра планується на вересень 2022 року. Вона має відбутися не лише в одному з київських кінотеатрів, але й у Кремнієвій долині в рамках закритого показу. Стрічку перекладуть на декілька мов світу. 


Під час зйомок "Першого коду" його автори розробляють інтерактивну карту історії українського ІТ-сектору з точною хронологією, в якій занотовують події головні герої стрічки. 


На разі знімальна група вже провела п’ять масштабних інтерв’ю з EPAM, 3DLook, ELEKS, Looksery, TECHIIA Holding. Частина зйомок відбулася в Лос-Анджелесі. У зйомках фільму планується участь також Grammarly, Preply, Softserve, Sigma та інших. 


З одного боку, люди, які стояли у джерел українського ІТ та створювали перші компанії на цьому ринку, розкажуть, як зароджувалася індустрія в 90-х та розвивалася у 2000-х.

З іншого боку, окрема частина фільму буде присвячена сучасним українським компаніям, які прямо зараз творять історію української ІТ-індустрії: здобувають успіх на міжнародних ринках, підіймають інвестиції раунд за раундом. 


«Ті, хто стоять у джерел, поділилися з нами своїми спогадами та надзвичайно цінними архівними відео. Але звісно, фільм буде також про тих, хто "вистрілив" сьогодні», – розповідає СЕО асоціації та режисерка проєкту Любов Мочалова. 


Інтерв'юером та дослідником у картині виступає президент асоціації Владислав Савченко. Продюсером виступив Сергій Кривко.


Оцінити потенційний кошторис такого проєкту наразі важко. Зараз асоціація проводить зйомки власним коштом, однак згодом планує долучити до проєкту партнерів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.