Eксперти та політики обговорять світовий досвід реформування оподаткування праці

20 грудня 2021, 10:54
Власник сторінки
0
16
Eксперти та політики обговорять світовий досвід реформування оподаткування праці

20 грудня о 12.00 у Києві в Inveria Space (вул.Володимирська, 49а) відбудеться конференція “Міжнародний та український досвід реформування прямих податків”.

Учасники конференції спробують відповісти на питання: яка потрібна для України реформа оподаткування праці, яким є оптимальний рівень перерозподілу через публічні фінанси для України. 

Конференція організована Українською Радою Бізнесу та Економічною експертною платформою у партнерстві з Центром міжнародного приватного підприємництва (CIPE), Асоціацією платників податків України, членами Української кіноасоціації, Асоціацією Software Ukraine, а також Данською Радою у справах біженців в рамках “Програми економічного розвитку східної України”, що підтримується урядами Швейцарії та Великої Британії. 

Серед учасників заходу: голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, Professor of the Harvard and University of Pennsylvania Януш ШирмерProfessor Public Choice and Macroeconomic Analysis of Politics, Sofia University Красен Станчев, радник Президента України Олег Устенко, президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе, голова ради Асоціації Software Ukraine Юрій Сивицький та інші представники провідних бізнес асоціацій та аналітичних центрів.

Учасники конференції обговорять кілька питань: досвід різних країн з реформування податків на заробітну плату, рівень оподаткування у країнах Європи та Азії, вплив податків на заробітну плату на економіку країн, рівень перерозподілу через публічні вплив цього показника на зростання ВВП. Для України це актуальні питання, адже тут традиційно роль держави є значною, на цей час загальнодержавні видатки складають 41 % від ВВП.

Керівництвом Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики кілька днів тому було анонсовано великий податковий законопроєкт, який передбачає зниження оподаткування доходів фізичних та юридичних осіб, а також запровадження податку на виведений капітал за польською моделлю. Знизити податкове навантаження планують шляхом об’єднання трьох обов'язкових платежів (Єдиного соцвнеску, податку на доходи фізосіб та військового збору) в єдину ставку ПДФО – 25%.

Визначення оптимальних параметрів щодо ключових показників реформи оподаткування праці та компенсатори до цієї реформи стане однією з ключових тем конференції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.