Чому деякі будинки досі без тепла?

04 листопада 2021, 19:06
Власник сторінки
Педагог
0
17

Усі будинки, які обслуговуються комунальними керуючими компаніями, вже підключені до опалення.

Два тижні тому, 23 жовтня, у столиці стартував опалювальний сезон для житлових будинків. У КП «Київтеплоенерго» одразу зазначали, що на підключення житлового сектору знадобиться щонайменше тиждень.

Річ у тім, що в Києві працює одна з найпотужніших систем теплопостачання — майже 200 котелень обслуговують 11 000 будівель. Відтак, на запуск тепла потрібен час.

Сьогодні, 4 листопада, «Вечірньому Києву» у Київтеплоенерго повідомили, що станом на нині опалення увімкнули у всіх житлових будинках, які обслуговуються комунальними керуючими компаніями.

Досі без тепла лише будинки ОСББ та ЖБК, які підключаються за індивідуальними заявками органів правлінь, та які до тепер не звернулись із такими заявками. Ймовірно, через те, що хочуть зекономити на опаленні.

«На сьогодні за відповідними зверненнями до тепла підключені майже 84% (1204) будинків ОСББ, ЖБК. Інші 16% (235) — досі не подали заявки. А без цих звернень їм не можемо подати тепло», — пояснюють у Київтеплоенерго.

Щоб тепло все-таки подали, представники органів правлінь чи управителі будинків повинні подати заявку через центри обслуговування юридичних споживачів теплової енергії свого району. Та одночасно повідомити мешканцям ситуацію і дату запуску опалення. Жителям багатоповерхівок, у яких досі холодні батареї, радять уточнювати інформацію у голів.

«Для шкіл та лікарень опалення почали підключати за рішеннями мера Віталія Кличка — на початку минулого місяця. Ці установи, як і будинки ОСББ та ЖБК, також підключають до опалення за заявками керівництва», — зазначають у Київтеплоенерго.

Станом на 4 листопада теплі батареї вже у всіх садочках Києва, а це 535 закладів. Майже у всіх школах — 455 (99,8%) та у 321 лікарні (у відсотковому співвідношенні це 98,2%).

З’ясувати причину відсутності тепла чи терміни відновлення опалення або гарячої води можна у Центральній диспетчерській з питань ЖКГ за номером 15-57 (зі стаціонарного), (044) 500-1557 (з мобільного) або на сайті.

Зазначимо, що тарифи для населення за опалення залишаються незмінними: вартість 1 Гкал тепла — 1654,41 грн з ПДВ. Це стало можливим, зокрема, завдяки рішенню Київради збільшити статутний фонд комунального підприємства «Київтеплоенерго» на 2 мільярди гривень. Не зміняться також тарифи на гарячу воду.

За останні три роки, від коли КП «Київтеплоенерго» повернули муніципалітету, у столиці вже проклали 340 кілометрів нових труб теплотраси європейської якості. Загальна ж протяжність теплових мереж складає понад 2,7 тис. км. Нові труби прокладають з попередньою ізоляцією та арматурою європейського зразка. Гарантійний термін експлуатації таких трубопроводів — 40-50 років. Ці кроки допомагають уникати аварій взимку, коли тепло є критично необхідним.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.