Колишньому посадовцю РНБО висунуто обвинувачення

01 жовтня 2021, 14:57
Власник сторінки
фрілансер
0
415

контррозвідка СБУ викрила чиновника на державній зраді

За матеріалами контррозвідки СБУ, завершено досудове розслідування стосовно колишнього посадовця Адміністрації Президента України та Апарату Ради національної безпеки і оборони. Зловмисник обвинувачується у державній зраді.

Державна зрада: СБУ викрила екс-чиновника РНБО та АП | Факти ICTV

Встановлено, що він передавав представникам іноземної спецслужби секретну інформацію про вищі органи влади.

Під час , контррозвідка СБУ викрила і заблокувала протиправну діяльність зловмисника.

За даними слідства, посадовець був завербований іноземною спецслужбою на шкоду державній безпеці України. Його зарубіжних «кураторів» цікавили відомості держтаємниці, до яких він мав допуск і фактичний доступ.

Наразі колишньому чиновнику вручено обвинувальний акт. Матеріали кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Департаменту контррозвідки СБУ спільно зі слідчими Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,СБУ,РНБО,госизмена,гибридная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.