Похоронна мафія міста Києва

13 вересня 2021, 15:38
Власник сторінки
фрілансер
0
5411

Чиновникам, які торгували місцями для поховання на столичних кладовищах і були викриті СБУ, оголошено про підозру

СБУ викрила корупцію в ритуальній службі Києва: посадовці вимагали хабарі за поховання
За матеріалами Служби безпеки України заступнику директора спеціалізованого комунального підприємства «Спецкомбінат ПКПО» та директору одного із столичних комерційних підприємств оголошено про підозру. 
Посадовці  організували схему вимагання хабарів за виділення місць для поховання на кладовищах Києва. Схема діяла більш як півтора року. Суми хабарів коливалися від 3 до 50 тисяч доларів США за місце залежно від району розташування.
Наприклад, «найбюджетніше» провести у останню путь на Лісовому кладовищі – від $3 тисяч, за Військове кладовище на Дорогожичах треба викласти вже від $15 тисяч. А для багатих клієнтів – Байкове кладовище, тут ціна за місце вже сягала від $45 тисяч.
На «ціноутворення» впливали навіть такі деталі, як вбрання, в якому до них приходили клієнти, та автомобілі, на яких вони приїжджали. Чим дорожчі авто і туфлі, тим більше зможе заплатити клієнт.
У протиправній схемі ділки використовували «шифровану» мову, відому лише членам оборудки. Місце на кладовищі для одного померлого називали однокімнатною квартирою, для двох – двокімнатною.
Діяли усі учасники схеми дуже обережно. Інформація про клієнтів та небіжчиків  ретельно перевірялася. І якщо хтось викликав хоч найменшу підозру, у послугах було відмовлено.
Вимаганням грошей за «послуги» займалися двоє посередників-киян, які представлялися працівниками столичних кладовищ. Насправді ж один з них – приватний підприємець, інший – безробітний.  
За інформацією спецслужби, грошові потоки від вимагачів осідали у високих чиновницьких кабінетах місцевої влади і сягали сотень тисяч гривень. У липні цього року Служба безпеки України викрила цю протиправну схему.
Наразі заступнику директора комунального підприємства оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Директор комерційного підприємства відповідатиме перед законом за ч. 5 ст. 27 (посібництво) та  ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних до протиправної діяльності осіб.
Викриття корупційної схеми проводили співробітники Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,Похороны,КМДА,мафия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.