З ПРИВІТОМ З КРЕМЛЯ. Х. МОРЖОВСЬКІЙ

13 липня 2021, 16:33
Власник сторінки
0
32

Російського, прости господі, режисера Хржановського продовжують легалізувати в Україні як «художнього керівника» меморіалу «Бабин Яр».

Ось він уже виступає на форумі "Україна 30. Гуманітарна політика" і розповідає про своїх геніальних інсталяціях в Бабиному Яру.

Нагадаю, це саме геній, який викладав немовлят з Харківського дитбудинку в клітку з проводами на голові, щоб зняти «епатажний» епізод для свого нікчемного фільму. Той самий недобалабанов, який знімав сакральну для росіян сцену згвалтування пляшкою. Той самий витончений митець , який знімав російського нациста Тесака, і надіслав на його могилу вінка.

Так, режисер, який знімав нациста і дружив з нацистом, Карл, робить меморіал жертвам Голокосту. Режисер з країни, яка почала війну проти нас і вбиває і калічить наших солдат щодня, навчатиме нас як правильно реагувати на трагедію.

А ми що? А нічого. Покричали - і заспокоїлися. Та сторона запустила потужну піар-кампанію Х.Моржовского. Він понадавав інтерв'ю нашим топ-ресурсам. Платних звичайно інтерв'ю. І все. Покричали і замовкли. Ну будує любитель російських нацистів меморіал у Бабиному Яру на гроші бізнесменів з оточення Путіна - Фрідмана і Хана, ну і будує. Мер наш потужний не проти, його брат також, Пінчук не проти і навіть Вакарчук – налиє Х. Моржовському вина. Якщо замовлять – то із медом. Бо 100 млн доларів – ціна проекту. Хто ж тут проти буде.

Ось тільки ясно, що це не просто поганий режисер, що прикриває свою бездарність біологічним епатажем. Який чомусь сподобався стейкхолдерам. Ні. Якщо б так, то після такого скаженого спротиву і скандалу його б давно викинули. А його не викидують, а пхають далі. Як ту пляшку. Бо це історія не про поганого режисера. Це російська культурна експансія. Ще одна ілюстрація до статті Путіна про адіннарот. З єдиною історією і спільними трагедіями. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.