Справа Кличка: Слуга народу очікує на результати корупційного розслідування

10 червня 2021, 19:09
Власник сторінки
Голова київського осередку партії "Слуга народу", народний депутат
1
529

Ми очікуємо на результати, а потім будемо приймати відповідні рішення.


Наразі у Києві відбувається продовження з’ясування ситуацією з корупцією у столиці. Зокрема, це стосується високопосадовців комунальних підприємств. Тривають слідчі дії. Ми очікуємо на результати, а потім будемо приймати відповідні рішення.

Чому почали зараз ці розслідування та взялися за них? Тому, що у Києві керівники департаментів та комунальних підприємств призначаються мером та міським головою, а це – одна людина. Тому я вважаю, що вони певною мірою розділяють відповідальність з мером за всі корупційні дії. Ми чітко бачимо негативні тенденції з точки зору ведення господарської діяльності у Києві. Лише зараз до цієї проблеми привернута увага.

Але вдалося це зробити за рахунок активної позиції як киян, так і позиції партії. І мешканці столиці, і ми з колегами робимо все, для того, щоб Київ рухався в євроінтеграційному векторі. Про це ми говоримо на всіх міжнародних зустрічах і ми всі цього прагнемо. Ми повинні дійсно привести до цього якість життя не лише жителів столиці, а і всіх міст України.

Дві головні задачі, які потрібно вирішити насамперед – дійсно мати чітку стратегію і план дій та розуміння того, що ми хочемо зробити у Києві. Зокрема, ми разом з партією сформували покроково відповідно до очікування киян читку концепцію розвитку інфраструктури – я хочу наголосити на тому, що ці кроки базуються саме на тих заходах, які більш за все хвилюють киян. А друге - те, що я нещодавно заявила у своєму інтерв’ю, - стосується розподілення посад.

Поясню, чому це потрібно зробити. Мер і київський міський голова відповідає за три ключові напрями, які регулюють діяльність міста. Перше – він призначає всіх керівників комунальних підприємств. Друге – голова впливає на визначення напряму розподілу бюджету разом з Київрадою. І він же контролює процес виконання. Отже, зовні і певної трансперентності системи і навіть з точки зору мудрого бюджетування та визначення основних пріоритетних напрямів можливості немає. Розділення посад дозволить сформувати абсолютно перспективно стратегію міста Києва. Тому ми вважаємо вирішення цих питань головними факторами.

А що стосується об’єднання Порошенко з Кличком, то у даному випадку потрібно зрозуміти, що владу потрібно використовувати розумно. На користь киян, тоді вона збережеться. Коли цього не робиться, то, зрозуміло, що ніякої влади не буде. Оцінку діям дають люди.

Наприклад, чому досі немає Генплана столиці, який буде відповідати в першу чергам потребам киян? І в цьому і є відповідь на питання. Він має влаштовувати в першу чергу людей. І чітко збалансовувати як будівництво, так і вирішення транспортних проблем і ви всі спостерігаєте, що ми проводимо в заторах по 2-3 години. І маючи такий бюджет міста чомусь мер не вирішує ці всі проблеми. Якщо ми відслідкуємо події за останні кілька років, лише зараз за ініціативою президента будівництво Подільсько-Воскресенського мосту починає реалізовуватися. Тобто саме завдяки втручання центральної влади, ми нарешті будемо мати інфраструктурну розв’язку для Лівого берега, щоб люди, які, а їх мільйон, не проводили по три години свого життя у заторах, замість того, щоб перебувати у родинах. І всі ці моменти теж повинні бути закладені. Далі – локації в зелених зонах відпочинку. Буквально вчора, 9 червня, це наша була ініціатива, що зберегти екологічну зону біля озера Вирлиця, де є ТЕЦ та завод Енергія, - були висаджені разом з громадою дерева. Людям не потрібні ТРЦ. Їм потрібні комфортні умови для життя. І це потрібно збалансувати. Саме розробка Генплану цивілізовано європейського міста є пріоритетним нашим завданням.

Ще одне з найболючіших питань – метро на Виноградар та метро на Троєщину. Напевно, це перший мер, під час каденції якого не було побудована жодна станція метро. А це – один із основних шляхів зменшення транспортного навантаження та потреб людей.

Ми вирішили добудувати ті станції метро, що так потрібні киянам, а також, з’ясувати, куди пішли кошти, виділені як з міського, так з державного бюджету, які не були використані ефективно
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: метро,коррупция,Виталий Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.