КЛИЧКО, ПОВОРОЗНИК ТА ГУСТЄЛЄВ НАВАРИЛИ 12,7 МЛН ГРН НА СВІТЛІ В МЕТРОПОЛІТЕНІ?

31 травня 2021, 10:33
Власник сторінки
політичний консультант
0
115

Афери КМДА в Київському метрополітені та коли в Києві буде метро до Виноградара?

Коли вони нажруться? Це риторичне питання. Наш чиновник не здатний припинити красти навіть тоді, коли в нього на “хвості” НАБУ чи ДБР. У них відмовляє інстинкт самозбереження і працює виключно хватальний рефлекс.

 

Саме так можна оцінювати історію, коли мер Кличко зі своїми заступниками - Поворозником та Густелевим – наварили” 12,7 млн ​​грн на освітленні метро.

 

На днях Київська міська прокуратура зробила заяву, що посадові особи КП "Київський метрополітен", у змові з приватним підрядником, завищили ціни на ремонт освітлення в депо метрополітену.  

 

Круглу суму вдалося вкрасти з допомогою добре відпрацьованого прийому з фірмою-прокладкою. Кличко і компанія прописують умови тендера так, щоб переміг потрібний підрядник. Саме так і вийшло з тендером на капітальний ремонт мереж освітлення об'єктів метрополітену з установкою світлодіодних світильників в електродепо «Харківське» та «Оболонь».

 

Підрядник, "призначений" Віталієм Володимировичем, в результаті завищував вартість матеріалів і робіт. Як зазвичай у них і буває, гроші виділяються з бюджету міста, після переводяться на рахунки підрядників, ну а далі йдуть далеко не на ремонт, а на рахунки фіктивних фірм, або виводяться готівкою. І в підсумку, мабуть, діляться між Кличком, Поворозником, Густєлєвим та іншими.

 

Згідно з висновком експертів, за результатами проведення комплексної судової товарознавчої та судової економічної експертизи, в результаті неякісно виконаних робіт місто зазнало збитків на ті самі 12,7 млн ​​грн. Якщо вимірювати в улюблених для Кличка парках, то вистачило б, наприклад, на такій як "Аврора" в Дніпровському районі.

 

За фактом даного інциденту було порушено кримінальну справу. Йде ще одне досудове слідство, яке теоретично мало б вивести на Віталія Кличка і його заступників, в першу чергу - Поворозника і Густелева. І з кожним днем ​​таких справ все більшає.

 

Мене у цьому контексті цікавить: а що в Києві взагалі з метро?

 

Коли добудують обіцяну “зелену” гілки до Виноградара? З 2018 року вже було витрачено 6,3 млрд грн. Ми ж з вами памятаємо як ще кілька років тому КМДА розповідала про “стаханівські” темпи будівництва “зеленої” гілки. Нам обійцяли вже в 2021 році здати дві станції: «Мостицьку» та «Проспект Правди» (обидві станції – мілкого закладення). Довжина нової ділянки лінії мала бути 3,7 кілометра.

 

Проте, сьогодні прорито лише 941 метр тоннелю. І коштів на другу та третю чергу будівництва метро на Виноградар у 2021 році не передбачили.

 

Кличко перекидає гроші з будівництва метро на Виноградар - начебто на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту,  а насправді пішли на фірму прокладку “Еко Буд Трейд” Комарницкого. Тобто не буде не метро, ані мосту.

 

Через відсутність розвитку метрополітену столиця постійно у “корках”. За підсумками 2020 року, Київ посів 7 місце серед усіх міст світу за інтенсивністю автомобільних заторів на дорогах.

 

Тому я й питаю: коли вини нажруться?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: афера,КМДА,Виталий Кличко,Київрада,метрополітен
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.