КАПІТАН СТОЛАР І ЮНГИ З ТСК

17 березня 2021, 18:23
Власник сторінки
0
32

Чи схвалює керівництво і члени парламентської ТСК з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБІ забудову берегів Дніпра і рекреаційних зон Вадимом Столаром?

Чи може взагалі «кришують»? До сих пір ТСК відмовчувалося щодо зв'язків з колишнім «смотрящім Києва». Але зараз настав момент, коли мовчання буде підтвердженням позитивних відповідей на  ці запитання. 

Асоціація інвесторів нового житла вимагає від ТСК термінового втручання в ситуацію, що склалася на Бажана, 151. Там, прямо на березі Дніпра, у захисній зоні, де по документах повинен був бути яхт-клуб, Столар будує черговий потворний ЖК і ТРЦ.  Ми даємо депутатам останній шанс, аби продемонструвати, що ТСК не повністю вражена вірусом Столара. І в ній є народні обранці, готові підняти голос проти спотворення Києва і забудови берегової лінії Дніпра, рекреаційних зон і зон охоронюваного ландшафту. 

Отже, суть історії. У 2019 році на березі затоки Дніпра по пр. Бажана, 151 навпроти супермаркету Novus таке собі ТОВ "Сканер-Центр" огородило ділянку берега затоки, в тому числі, і територію прибережної захисної смуги, і там почалися будівельні роботи. Незважаючи на те, що мерію неодноразово інформували активісти і депутати міської ради щодо незаконності будівництва, за два роки на ділянці виросло скляно-бетонне одоробло з двох секцій по 8 поверхів. Журналісти влучно назвали монстра гібридом ЖК і ТРЦ.

І найпрекрасніше, що ми з’ясували, коли побували на місці: на майданчику відсутній паспорт об’єкту, де можна було б прочитати інформацію про замовників, підрядників, субпідрядників. Будівництво ведеться анонімно. Хоча, як ми встановили, де-факто роботи веде Bud development Столара. Чому ж «девелопери» не хочуть себе називати вголос? Правильно, тому що будівництво абсолютно незаконне. Це просто тупе і зухвале захоплення берега Дніпра у Києві і самовільна його забудова. А додаткова причина «скромності» бенефіціарів гібриду в тому, що самі вони є фігурантами кількох кримінальних справ. Навіщо зайвий раз світитися?

А тепер тільки факти. Земельну ділянку з кадастровим номером 8000000000:90:009:0005, площею 0,3594 га  по   проспекту Миколи Бажана 151 було надано ТОВ “Сканер-Центр”  для будівництва, експлуатації та обслуговування яхт-клубу, салону з продажу катерів та човнів. Відповідно до відомостей, що містяться в Державному земельному кадастрі, земельна ділянка відноситься до категорії земель рекреаційного використання, цільове призначення – інша комерційна нерухомість. Тобто, ні ЖК, ні ТРЦ, ні їхнього гібриду тут бути не може.

Йдемо далі. Згідно містобудівних умов, функціональне призначення земельної ділянки – територія зелених насаджень загального користування, відповідно до Детального плану території, затвердженого рішенням Київради №1218/4051 від 15.11.2007 року. Тобто, тут повинні рости дерева, а не скло, метал і бетон. І ця територія має використовуватися для організації відпочинку населення, туризму та проведення спортивних заходів. Будь-яка інша діяльність, як то торгівля у ТРЦ або проживання у ЖК – заборонена. 

Також будівництво ведеться на березі річці Дніпро з очевидним порушенням вимог ст. 88 Водного кодексу України, а саме, без дотримання необхідної відстані, яка встановлюється для прибережних захисних смуг по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води.  Крім того, земельна ділянка потрапляє в зону охоронюваного ландшафту (розпорядження КМДА від 25.12.2007 №1714), і забудова ділянки можлива лише за умови отримання висновку органів охорони культурної спадщини. Звісно, проєктна документація не була погоджена відповідним органом культурної спадщини.  

За власником ділянки, ТОВ “Сканер-Центр”, тягнеться довгий корупційний шлейф. Прокуратура і Нацполіція з 2014 року намагаються повернути громаді цю та інші ділянки, що орендує компанія – за порушення умов оренди і цільового призначення землі. Ділянка і будівля були арештовані, але завдяки найгуманнішим українським суддям арешт було знято. Нагадаю також скандал 2019 року, коли ТОВ “Сканер-Центр” разом з іще однією «товкою» отримала від КМДА дозвіл на початок проєктування будівництва ЖК «Славутич 2.0» - увага, вже після того, як  чотири з шести будинків того ЖК вже були зведені, а квартири в них давно виставлені на продаж. Той самий почерк. І це не дивно, тому що все це відбувалося на сусідній з «яхт-клубом» ділянці.

Розрахунок Столара той самий. Збудувати, а вже потім купити дозволи і необхідні суддівські рішення. І тому я хочу запитати голову ТСК пана Пузійчука: анонімне будівництво на березі Дніпра, що порушує всі можливі норми – комісії також не цікаве? Якщо так, тоді наступне питання: скільки коштує відсутність цікавості? Втім, краще на це запитання повинно відповісти НАБУ. Воно цим вже займається. 

З радістю повідомляю добру новину для пана Пузійчука. Асоціація інвесторів нового житла домоглася перемоги. Поки проміжної, але важливої. НАБУ відкрило за нашою заявою кримінальне провадження за фактами можливого корупційного злочину глави парламентської ТСК з питань розслідування фактів корупції в органах ДАБІ Андрія Пузійчука і члена ТСК Наталії Приходько. Відомство Артема Ситника буде розслідувати, чому принципи роботи ТСК дивним чином збігаються з інтересами депутата ОПЗЖ, одного з найбільших забудовників Києва і колишнього «смотрящєго» Вадима Столара. 

Вважаю, що у слідчих є всі можливості знайти докази злочинної змови у діях щонайменше декількох членів ТСК. Бо взагалі-то склад злочину вбачається у куди менш масштабних ситуаціях. Наприклад, коли депутат подав запит щодо бізнесу, до якого може бути причетним. А тут збудований цілий механізм, система, яка відпрацьовує в інтересах тіньового бізнесу однієї людини. Депутатське сприяння в отриманні дозвільної документації для своїх і партнерських будівельних компаній, тиск на конкурентів і дах від правоохоронців та місцевих жителів. Ось як діяльність антикорупційної ТСК «отхороводив» Столар.

І при цьому, звертаю увагу НАБУ, ТСК реагує лише на заяви певного закритого пулу ГО, депутатів, активістів, підконтрольних Столару та його партнерам. Якщо це не змова, то що? Ми подали вже дві заяви до ТСК по конкретних об’єктах будівництва (ЖК «Новий Автограф» братів Насіковських і БК «Be The One» Столара),  що ведуться з кричущими порушеннями законодавства. Підкреслю, що обрані ці об’єкти були не довільно, а на основі численних скарг місцевих мешканців. Нами були проведені ретельні дослідження ситуацій, задокументовано порушення, і зібрані матеріали подані у ТСК. Але у відповідь – тиша. Жодної реакції від депутатів. У ТСК ім. Столара розглядаються звернення лише правильних, себто ручних, ГО. 

Справа «яхт-клубу» - це справа про нахабне нехтування українськими законами депутатами-кримінальниками, про знищення головного міста країни і про презирство до її громадян. Тому настав той самий момент істини, коли їм потрібно визначитися – чи на одній вони «яхті» зі Столаром, чи на боці закону і цивілізованості. Гадаю, що НАБУ буде дуже уважно слідкувати за цим вибором.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.