ОСББ НА ЛОБАНОВСЬКОГО ПОВ’ЯЗУЮТЬ ІЗ РЕЙДЕРСЬКИМ ЗАХОПЛЕННЯМ

10 березня 2021, 14:49
Власник сторінки
ЖУРНАЛИСТ
0
386
ОСББ НА ЛОБАНОВСЬКОГО ПОВ’ЯЗУЮТЬ ІЗ РЕЙДЕРСЬКИМ ЗАХОПЛЕННЯМ

Скандал розгорівся довкола столичного ЖК «Олександрівський», що на проспекті Лобановського.

Скандал розгорівся довкола столичного  ЖК «Олександрівський», що на проспекті Лобановського. Керівництво створеного там ОСББ у будинку 4-Г намагається рейдерськи захопити  кілька квартир на останніх поверхах. Правління ОСББ, маніпулюючи фактами та підроблюючи документи, намагаються відібрати квартири у людей, які вже кілька років там живуть.

У 2017 році на базі чотирьох великих пентхаусів було утворено  більше двох десятків квартир, які того ж року продали на вторинному ринку. Проте наприкінці 2020 року Голова ОСББ Очеретяний заявив власникам, що їхні квартири незаконні, люди будуть виселені, а всі помешкання передані на баланс ОСББ. На його сторону пристали кілька колег по ОСББ – Ельвіра Кузьмінська, Дмитро Матейко, Олександр Костенко, Лариса Соколова та інші.

Для цього вони увійшли в змову з місцевим прокурором Мінєєвим, працівниками ДСНС, керівником департаменту КМДА Ткачуком та колишнім власником цих пентхаусів – екс міністром МНС Григорієм РЕВОЮ.

Григорій Рева через свого помічника Костянтина Гринчука (який мешкає у цьому ж житловому комплексі) спочатку поділив свою нерухомість, продав її, отримав гроші, а тепер разом з ОСББ через тиск на нових власників та зв’язки у владі хоче «віджати» свої квадратні метри назад. Організовуються численні «замовні» липові перевірки КМДА та ДСНС, штампуються псевдодокументи про відсутність дозволів на реконструкцію, ширяться погрози законним власникам.

А що ж закон? А закон повністю дозволяв і дозволяє шляхом поділу зареєструвати нові квартири в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.  Тепер же поплічники з ОСББ навмисно хочуть переконати всіх, що потрібно було не ділити, а реконструювати. Переконують жваво у всіх владних кабінетах.

Фактично ОСББ вигадало ще одну схему рейдерства, яке прогресує, як ракова пухлина на мапі України. Цікавим є той факт, що на керівництво ОСББ у будинку 4-Г заведено чимало кримінальних справ за фактами розтрати грошей співвласників та підробки документів. Проте особистий контакт Голови ОСББ Очеретяного з місцевим прокурором Мінєєвим дозволяє їм, поки що, ховатися по кутках. Мінєєв, у свою чергу, прикривається зв’язками з Генеральної прокуратури.

На сайті Мін’юсту читачі можуть ознайомитися з витягами на право власності квартир, що опинилася під загрозою рейдерства. Крім того, усі акти та приписи перевірок з КМДА та ДСНС теж є у відкритих базах.

Сьогодні мешканці звернулися до Народних депутатів, до Прокуратури та Національної поліції, аби діяльність ОСББ розслідували та дали чесну оцінку їх рейдерським діям. 

  • Добавить в Словарь
    • Новый список слов для Таджикский → Украинский...
    • Создать новый список слов...
  • Копировать
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.