Кличко закриває очі на щоденні прориви тепломережі

07 жовтня 2020, 09:35
Власник сторінки
український політик, лідер партії “Рідна країна”
0
201

Стан київських тепломереж – це гостре питання, яке жваво обговорюють кияни, особливо напередодні місцевих виборів. міська влада відверто закриває очі на критичний стан тепломереж


Теплові мережі столиці настільки застаріли, що Київ зараз перебуває ніби на пороховій бочці. Але міська влада чи то закриває очі, чи то свідомо не хоче нічого робити. Колапс біля торговельного центру Ocean Plaza – саме через проблему зношених теплових мереж. Лише вдумайтесь: загалом столичні труби зносились більш ніж на 80 %. Це просто катастрофа!

Понад 85 % тепломереж експлуатується понад 25 років. І звісно, щороку обсяги споживання теплоенергії, а також бюджет для підтримки тепломереж зростає.

Замість ремонту міська влада лише дірки латає, а гроші, які могли б піти на реставрацію труб тепломереж, мер Кличко використовує на власні піар-проєкти. Влада стверджувала, що для повної заміни труб у Києві необхідно близько 30 мільярдів гривень. Зрозуміло, що ця сума непіднімна для міста, адже загальний бюджет столиці цього року передбачений трохи менше за 60 мільярдів гривень. На найбільш зношені тепломережі київська влада у 2019-му виділила пів мільярда гривень. Але найбільша проблема в тому, що сьогодні замість капітального ремонту тепломереж влада витрачає бюджетні гроші на піар-проєкти Кличка: пішохідний міст, фонтани, в'їзні знаки, бюджетні медіа, багаторазові ремонти парків. Всі ці проєкти коштували нам кілька мільярдів. Тобто все, що робила міська влада весь цей час – це латала дірки. А от по-справжньому порушити це питання Кличку бракує політичної волі. Залишається тільки дірки латати та весь час закривати очі на щоденні прориви.

Хочу зробити акцент на тому, що всі ініціативи, які запроваджуються у Києві, повинні мати підтримку киян. Адже жителів міста не питали, що в них у пріоритеті – черговий фонтан чи гаряча вода у трубах та батареях.

Команда Громадського руху «Рідна країна» переконана, що бюджет нашого міста має витрачатись в інтересах киян. Тому ми пропонуємо під час виборчої кампанії визначити разом з киянами пріоритетні завдання, які ми будемо вирішувати одразу після обрання. Отож, ми закликаємо вас підтримати нашу ініціативу та активно долучатись до «Київського референдуму», обравши ті пункти, які, на вашу думку, потребують найбільшої уваги
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.