Слідчі поліції Київщини "погоріли" на хабарі в $7 тисяч

21 серпня 2020, 12:08
Власник сторінки
0
21

Хабар

У четвер, 20 серпня 2020 року, працівники столичного теруправління Державного бюро розслідувань спільно з співробітниками Служби безпеки України та військовими прокурорами Київського гарнізону під час отримання хабаря в розмірі 7 тис. дол. затримали слідчих Нацполіції Київщини - . Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

За його словами, "перевертнів у погонах" схопили "на гарячому" під час передачі їм неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 КК України), яку поліцейські вимагали від директора ТОВ "Доронік-Україна". Згідно , до 1 червня поточного року керманичем цієї компанії, що займається виробництвом та постачанням хімічних добавок, виступав Роман Рубан; наразі цю посаду обіймає Олександр Захарчук.

За інформацією співрозмовника Dетектив-Info, директора "Дороніків" поліцейські Київщини прагнули "розтрусити" на гроші в обмін на закриття кримінального провадження стосовно підприємства. З матеріалів випливає, що відповідна справа була зареєстрована на початку 2020 року. В її рамках дії керівництва ТОВ "Доронік-Україна" попередньо кваліфікувалися як самоуправство (ст.356 КК України), а з клопотанням до суду про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів на початку квітня звертався саме слідчий Бориспільського ВП ГУНП в Київській області Євген Черкасов.

Тоді правоохоронець цікавився інформацією навколо ситуації із наявністю/відсутністю спецдозвілів на надра- та водокористування з метою видобування підземних вод у "Доронік-Україна" на промисловій ділянці по вулиці Запорізькій у Борисполі. У якості підтвердження ймовірно протиправних дій компанії наводився допит свідка - місцевого мешканця, який заробляє на життя тим, що збирає макулатуру та металобрухт і здає вторсировину у відповідні пункти прийому.

Останній буцімто розповів "копам" історію, як наприкінці лютого 2020 року вирішив прогулятися по території промзони, де розташовані потужності "Доронік-Україна" з виготовлення домішок до цементу, та побачив великі діжки з рідиною. Чоловік запевняв - надалі він розговорився з одним із працівників компанії, що розкрив новому знайомому таємницю: мовляв, неподалік у непримітному місці розташована свердловина, з якої незаконно викачують воду для підтримки промислового процесу. Більше того - доступ до секретного родовища має тільки директор "Доронік-Україна", який надає відповідні вказівки робітникам.

Вважається, що після отримання таких "зізнань" збирача металобрухту, поліцейські почали "кошмарити" керівництво ТОВ "Доронік-Україна", паралельно - натякаючи на можливість "вирішення" проблемного питання. Підприємці зробили вигляд, що погоджуються сплатити хабар, однак насправді звернулися із відповідною заявою про вимагання грошей до силовиків, які й "накрили" перевертнів у погонах непередодні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: СБУ,полиция,Київ,хабарництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.