Провальний перший сніг

18 листопада 2016, 11:50
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
87
Провальний перший сніг

Ще анонсований синоптиками тиждень тому сильний снігопад в Києві зустріли з непідготовленою технікою та відсутністю інвентарю.

Так, 13 листопада, столицю України накрив сильний снігопад. Київська міська державна адміністрація неодноразово запевняла киян та гостей міста, що вони готові до будь-яких погодних умов, адже на «озброєнні» комунальників 600 одиниць снігоочисної техніки (або закупили в Німеччині, або відремонтували стару). До речі, керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв зазначив, що цього року зі столичного бюджету виділено майже 40 млн. грн на придбання техніки, – це на 30% більше, ніж минулого року. «Додатково 20 млн. грн витрачено на ремонт техніки. Це кошти, які комунальні підприємства отримують за рахунок сторонніх робіт, а наприкінці минулого року КМДА закупила для потреб міста 30 снігоприбиральних тракторів "Білорус".

З таким арсеналом виявилось, що і цього мало, адже минуло вже п’ять діб, а на вулицях Києва продовжують лежати кучугури зі снігу, що ускладнюють рух як автомобілям, так і пішоходам. В багатьох дворах сніг взагалі не прибирався і перетворився на масштабну ковзанку. При цьому, міська влада закликала автолюбителів відмовитись від власного авто та на час негоди користуватись громадським надземним та підземним транспортом. Крім того, власників авто попередили, що якщо вони залишатимуть автомобілі на узбіччі доріг і ті заважатимуть снігоприбиральній техніці, то вони будуть евакуйовані. 

Проте, якщо КМДА не встигає прибирати вулиці, то аж ніяк не забалилась оштрафувати підприємців за неприбрані подвір’я та навколишні території. Так, 14 листопада були задіяні 92 інспектори на Київ, які контролювали процес та оштрафували підприємства на 50 тисяч гривень.

Мер Києва, Віталій Кличко, заявив, що робота працівників комунальних служб із прибирання снігу в столиці має бути більш ефективною, а снігоприбиральна техніка має виходити на вулиці міста одразу, як розпочинаються опади.

На сьогодні на вулицях Києва тримається «снігова каша», а місцями замість доріжок - ковзанки. Але ж піар ніколи не буває зайвим. Замість того, аби займатись прибиранням, комунальні служби Києва запустили сервіс, завдяки якому користувачі можуть стежити за переміщеннями техніки для прибирання снігу. Комунальна техніка, яка задіяна у прибиранні доріг, обладнана GPS-трекерами, дані з яких відображаються на інтерактивній мапі. Я пропоную ще кожній прибиральниці з мітлою видати по GoPro та записувати відео прибирання з посиланням на особистий відео-канал. А що? Багато блогерів не буває. А якщо серйозно, то ситуація абсурдна. Виникає питання. Навіщо мені, звичайному киянину, спостерігати за переміщенням техніки комунальників? Абсурд! Тим паче наймати людей, які б створювали  інтерактивну мапу, купляти та встановлювати GPS - навігатори, тощо. Вони б краще своїх працівників забезпечили потрібним інвентарем, адже в соціальних мережах та новинах з’являлись повідомлення про те, що комунальники вимушені купувати мітли та відра за власні кошти.

Після двох діб холодів та завірюхи, в Києві піднялась плюсова температура, чим викликала утворення на дахах гігантських буруль. По-перше, це небезпечно, і в Києві кожного сезону люди травмуються чи навіть помирають від падіння буруль.  Слава Богу, що цього довелось оминути зараз, проте зима ще навіть, не почалась, а автівки вже побиті.

Через перший сніг у Києві всього за годину зафіксували близько 170 дорожньо-транспортних подій. Щонайменше 360 людей в перший день звернулись до травмпунктів. А в центрі, 14 листопада величезна глиба снігу впала з даху багатоповерхівки на автівку. Сталося це після того, як столицю накрив сніжний циклон. Люди не постраждали, а от ремонт машини влетить у 30 тисяч гривень. Винуватим може виявитись або ЖЕК, або мешканець, який не почистив свій балкон, проте щось підказує, що господарю легше заплатити собі за ремонт.

Говорячи про підготовку до осінньо-зимового періоду, мер Києва зазначив, що столична влада робить все для того, щоби сніг не став надзвичайною ситуацію у місті і в короткий термін був прибраний з доріг.

Київський міський голова також наголосив, що потрібно мотивувати співробітників «Київавтодору», тож столична влада вирішила нагородити кращих працівників путівками до Єгипту.

         Висновок: поки працівники «Київавтодору» ніжаться під сонцем на пляжах Єгипту, а комунальники стежать за пересуванням своєї техніки на новій інтерактивній мапі, звичайні кияни та гості столиці змушені по кісточки порсатись в сніговій каші, брати уроки фігурного катання та платити за ремонт понівечених від снігу та буруль автомобілів.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: дороги,КМДА,Виталий Кличко,Київ,снігопад
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.