Святошинське побоїще: удар ножем, постріли, молотов і неспроможність міліції

28 березня 2015, 06:49
Власник сторінки
полІтолог
0
875
Святошинське побоїще: удар ножем, постріли, молотов і неспроможність міліції
Фото Ратмир Кий (www.fb.com/profile.php?id=100007606748637)

Кільканадцять поранених - такий підсумок мирного зібрання киян на Проспекті Перемоги 71-а

Кільканадцять поранених - такий підсумок мирного зібрання громадян мікрорайону Галагани (Нивки). Про це повідомила прес-служба Штабу оборони Києва. Зібрання було організовано відомими в Києві ГО "Порядок і Достаток" та "Коаліція учасників Помаранчевої революції", які є засновниками Штабу оборони Києва, до якого входять 17 організацій, котрі переймаються питаннями місцевого самоврядування та захисту історичної спадщини столиці.

На місцевих мешканців, які вийшли з метою прибрати у занедбаному будинку культури на території незаконної забудови, напали „тітушки”, які давно вже перебувають на забудові для протидії законним вимогам громадян щодо припинення будівництва хмарочоса у дворі.

Двох хлопців, які вилізли на паркан оцінити обстановку, охоронці забудови затягли на її територію і, як з’ясувалося пізніше, жорстоко побили, зокрема завдавши одному з них ножового поранення, а другому розбили голову каменем. Після цього з-за паркану у двір будинків полетіли газові гранати - сльозогінний газ розстелився щільним туманом не лише по двору, в якому відбувається забудова, а й по сусіднім дворам. Навіть на іншому боці Проспекту Перемоги - зовсім не вузької вулиці - перехожі заходилися кашлем і терли очі, не розуміючи що сталося. Присутні працівники міліції флегматично спостерігали за подіями. Мешкканці ж двору, до яких долучилися сусіди з інших дворів, вирішили повторити перекриття Проспекту Перемоги, як і кілька днів тому (http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://rian.com.ua/photolents/20150317/364898202_364898129.html ).

Спричинивши чималу пробку і привернувши увагу до проблеми, повернулися у двір. Забудовники зустріли їх градом каменюк і пострілами з травматичної зброї. Один з мешканців отримав кульове поранення, кільканадцять осіб - тілесні ушкодження різної важкості від ударів каменями, залізом і дерев’яними брусками, що вилітали з-за паркану. Заклики мешканців до міліції втрутитися в події і з’ясувати осіб, які застосували зброю, не знаходили розуміння доки на місце побоїща не прибув сам начальник київського главку МВС генерал Терещук. Проте і йому охоронці довго не дозволяли зайти на територію, огороджену самовільно поставленим парканом. Врешті-решт Терещука разом з його заступником полковником Коваленком і начальником Святошинского райвідділу полковником Кучмою поблажливо впустили. Депутатів Київради залишили заглядати в шпарини... Та вже нічого було там з’ясовувати...

В цей час з іншого боку забудови продовжували відбуватися взаємні закидання камінням між охоронцями і місцевими мешканцями. Мешканці прикотили декілька сміттєвих баків і, приладнавши до них двометрові дерев’яні щити, зробили щось на зразок „броньовиків”, під прикриттям яких наближалися до паркану і давали відповідь на каміння, що вилітало з території забудови. Кілька разів над парканом в обидва боки пролетіли і пляшки з запальною сумішшю Молотова.

Громадяни почали потроху розходитися лише о другій годині ночі, залишивши біля забудови групу чергових.

Сьогодні вранці представники територіальної громади Святошинського району прийдуть до Головного /Управління МВС в м.Києві та до Міністерства Внутрішніх Справ вимагати порушення кримінальної справи за фактом збройного нападу на них з боку забудовника та розгляду бездіяльності міліції в ситуації, що загрожувала життю та здоров’ю людей.

Додаткова інформація тут:

http://bykvu.com/bukvy/armatura-i-ogni-na-pobedy-71.html

www.facebook.com/events/900897406600478

www.facebook.com/matildamimeі

      http://roscapital.com.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Кучма,Святошин,шок,купр,Київ,Святошинський район,Київське Віче,7 ножових поранень,Штаб оборони Києва
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.