Київрада, 12 лютого

12 лютого 2015, 00:16
Власник сторінки
0
102

Більшість питань, як в усі часи, займають проекти рішень з питань власності, землекористування та землеустрою

Сьогодні чергова сесія Київради. Більшість питань, як в усі часи, займають проекти рішень з питань власності, землекористування та землеустрою.

 Так, отримати землю виявили бажання власники ветеринарного пункту, продовольчих магазинів та кафе, виробничо-складських споруд, розважального комплексу та чимало інших містян. На розгляд сесії серед інших  винесені також  питання про передачу земельних ділянок під торгово-офісний комплекс з приміщеннями громадського харчування та АЗС і про передачу земельних ділянок, на яких знаходяться павільйони «Лук’янівського ринку».

 Претендують отримати дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки декілька  автогаражних кооперативів, громада євангельських християн-баптистів (під зведений молитовний дім та недільну школу),  Спеццентр швидкого реагування Держслужби з надзвичайних ситуацій ( ділянка забудована),  МВС (на ділянці розташована адмінбудівля силовиків). Є  декілька проектів, що  стосуються відведення землі для ОСББ (для обслуговування та експлуатації будинків) у Деснянському, Голосіївському, Святошинському районах міста.

 На ранок є й  спірне питання у порядку денному. Це питання щодо передачі «ФІДОБАНКУ» земельної ділянки «для реконструкції адміністративної будівлі з розширенням під офісно-торговельний комплекс» в самому центрі Києва (вул.Червоноармійська,10а-б, 12б). Спірне через незгоду місцевих мешканців забудовувати дану територію, яка є історичним ареалом.

 В продовження історичної тематики заплановані проекти рішень щодо однієї з найдавніших вулиць Києва, яка входить до архітектурного ансамблю старого Подолу – вулиці Братської. На сесію  винесені два проекти з будівлями по цій вулиці: один щодо «реставрації пам’ятки історії  національного значення з прибудовою офісно-ділової частини з підземним паркінгом» для будівлі №1/9, інший щодо «реконструкції, експлуатації та обслуговування» будівель по Братській,3 (літери А,Б,В). Обидва доволі спірні з огляду на збереження історичного Києва.

 До слова про збереження історичних цінностей нашого міста: в порядку денному міськради є пропозиції узгодити відведення земель Національному історико-архітектурному музею «Київська фортеця». Це схили з підпірною стінкою  у пров.Заперечному та по вул. Січневого повстання, загальною площею 2,83 га.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.