Як довести справу про корупцію до прокуратури

03 лютого 2015, 09:40
Власник сторінки
депутат Київради
0
63
Як довести справу про корупцію до прокуратури

Мало хто з моїх колег, чи навіть читачів у фейсбук вірить, що можна справедливими методами боротися з корупцією. Але це не так.

Тому хочу розповісти, як прості дії стають ефективною зброєю, коли права народу порушують, а бюджет нахабно розкрадають.

В листопаді я спільно з Антикорупційним Штабом Києва надіслала депутатське звернення щодо можливого порушення у державній закупівлі ДП «Український інститут промислової власності» (також відомого як «Укрпатент»). Ми постійно моніторимо нові тендери, тому не могли оминути справу, яка за нашими підрахунками, могла завдати збитки бюджету на суму близько 1 МЛН ГРН.  І от маємо результат - Прокуратура порушила справу. Це лише один з невеликих, але дуже важливих кроків на шляху до зменшення корупції в нашій країні.

Відомості про це порушення, яке передбачає ч. 2 ст. 364 Кримінального Кодексу України, уже внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, а це не малий результат.

Тепер розповім трохи про саму історію з «Укрпатентом». У 2014 році підприємство уклало договір щодо послуг зі сканування матеріалів на 2,93 млн. гривень з ПП «Лабораторія інформаційних технологій». Показовий факт: найдешевшу фірму (ТОВ «ІМПЕЛ ГРІФФІН ГРУП»), яка запропонувала ціну меншу на 1 млн. грн., відхили за сумнівних обставин. З-поміж двох фірм, що залишилися - ТОВ «ОКТЕТІС» та ПП «Лабораторія інформаційних технологій», перемогу здобула остання. Наші колеги по боротьбі з корупцією «Наші гроші» дослідили, що у цій пропозиції ціни суттєво перевищують ринкові: одну сторінку можна відсканувати за 40 коп. Загалом, в залежності від роздільної здатності аналогічні послуги коштують 0,30 – 1,10 грн.

Звичайно, залишається відсоток того, що «Укрпатент» відхилив дешевшу на мільйон пропозицію ну зовсім випадково. Але це уже досліджуватиме Прокуратура.

Якщо у вас є інформація про корупційні схеми, повідомте нам на нашій сторінці у Facebook: www.facebook.com/kievshtab

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,корупція,прокуратура,корупция,Київ,корупція в Україні,Украина Корупция,корупційні схеми,боротьба з корупцією
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.