ДЕПУТАТИ КИЇВРАДИ ВИРІШАТЬ ЧИ ОПРИЛЮДНЮВАТИ МАЙНОВІ ДЕКЛАРАЦІЇ

22 січня 2015, 12:52
Власник сторінки
депутат Київради
0
69
ДЕПУТАТИ КИЇВРАДИ ВИРІШАТЬ ЧИ ОПРИЛЮДНЮВАТИ МАЙНОВІ ДЕКЛАРАЦІЇ

У четвер, 22 січня на пленарному засіданні Київради депутати розглянуть проект про подання та оприлюднення депутатами Київської міської ради своїх майнових декларацій.

         Сьогодні річниця визначальних подій Революції гідності. За цей час жителі столиці почули багато розповідей про більш демократичний «післямайданний» склад Київради, а от суттєвих змін нема. Час спливає, але роботу депутатів складно назвати прозорішою чи відкритішою. Громадське невдоволення зросло, тому ми вирішили «допомогти» депутатам стати ближчими до народу.

         Сьогодні на сесії Київради  розглядатиметься проект Про подання та оприлюднення депутатами Київської міської ради своїх майнових декларацій. Такий проект рішення був розроблений за ініціативи Антикорупційного штабу КиєваРобота депутата є публічною, отже такою ж і повинна бути інформація про його декларацію. Фактично, якщо сьогодні одиниці депутатів подають свої декларації в Київраду і жодну декларацію не оприлюднюють на офіційних сайтах, то цим рішенням ми пропонуємо усім депутатам подавати декларації, а секретаріату Ради в обов’язковому порядку їх оприлюднювати. Така ініціатива покликана надати рівні права усім виборцям на доступ до правдивої інформації про джерела доходів їхніх депутатів. Впевнена, що це рішення є важливим для збільшення довіри киян до місцевої влади.

         Залишився останній крок – прийняття рішення. Я переконана, що результати розгляду і голосування за даний проект і готовність депутатів оприлюднювати свої майнові декларації стане лакмусовим папірцем чи відповідають їх політичні заяви їхнім діям. Сьогодні кожен депутат зможе проявити своє лице, тому хочеться ще раз нагадати колегам за яких обставин і з якою метою вони переступили поріг КМР. Можливо хоча б тепер, за рік після Майдану, варто починати виправдовувати покладену на вас довіру киян?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Киев,политика,Київ,Київрада,декларації,декларация о доходах
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.