Кияни вимушені й далі з боями відбивати столицю від орди забудовників

17 січня 2015, 16:05
Власник сторінки
полІтолог
0
600
Кияни вимушені й далі з боями відбивати столицю від орди забудовників

Сьогодні у Святошинському районі громадські активісти разом з мешканцями прилеглих будинків демонтували паркан незаконної забудови за адресою Проспект Перемоги, 71 А (фото, відео)

Розмови про цей об’єкт точилися давно, права на будівельні роботи і навіть на оренду землі компанія-забудовник не мала, проте вперто проводила незаконні роботи. Зупинити свавілля обіцяли і народні депутати, і керівники Святошинської РДА, і мер Києва Віталій Кличко - проте розмови залишалися розмовами. Попри рішення судів і приписи щодо припинення робіт забудовник, як сепаратисти, наполегливо підгрібав під себе землю, що належить киянам.

Розуміючи, що закони в Україні не діють, як і не діяли за часів Януковича, активісти вирішили своїми силами відстояти правду. Пару днів тому група ентузіастів показово демонтувала кілька секцій незаконного паркану.

Проте керівництво будівельної компанії висновків не зробило і продовжувало проводити незаконні будівельні роботи.

Тому сьогодні активісти за підтримки мешканців району повністю знесли і розтрощили паркан навколо незаконної забудови за адресою Проспект Перемоги, 71 А.

Міліція, яку викликали будівельники на допомогу, не стала суперечити бійцям, які приїхали з передової. „Поки ми там за Україну кров проливаємо, ви тут продовжуєте її рвати на шматки і розпродувати!” - вигукували воїни.

Проте, коли п'ятеро активістів від’їхали маршруткою від місця подій, прямуючи на іншу незаконну забудову, міліціянти наздогнали їх і затримали, доправивши до ТВМ на Баумана, 4. Частина громади і активістів відразу прибула до відділку і стала вимагати звільнення народних захисників. Голова КУПРу Сергій Мельниченко повідомив, що більше години часу намагався довести правоохоронцям незаконність затримання активістів. Лише після того, коли понад півсотні активістів разом із журналістами увірвалися до райвідділку та влаштували там армагеддон, вдалося добитися їхнього звільнення.

Однак, за його словами, розписку про отримання активістів написати все ж таки довелось.

На цей час усіх активістів звільнено. Мешканці району продовжують пікетувати забудову з вимогою її припинення і демонтажу збудованих конструкцій. Якщо раніше вони готові були шукати компроміс із забудовником і дати згоду на часткове будівництво, то тепер настрій у людей змінився, і єдина їх вимога - повний демонтаж і звільнення території колишнього скверу.

Киян підтримували і підтримуватимуть надалі громадські організації, що входять до Штабу оборони Києва - Блок соціального партнерства "Порядок і Достаток", ВГО "Коаліція учасників Помаранчевої революції", "Київське Віче", "Наждак", "Смерч" та інші.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Кличко,протест,купр,незаконна забудова,Перемога.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.