Рада має намір унормувати містобудівну політику

26 грудня 2014, 20:25
Власник сторінки
0
18

Ймовірно, що за нових умов та за відповідального підходу депутатів-учасників Революції гідності, хаотична забудова історичних кварталів Києва перестане загрожувати столиці.

У наступному 2015 р. Київська міська рада планує розробити близько пів-сотні регуляторних актів, які визначатимуть правові механізми реалізації господарської політики міста  та  впливатимуть на рівень життя (розвитку) мегаполісу. Серед пріоритетів – землевпорядкування, майнові інтереси, унормування сфери рекламних послуг та розвиток історичного/природнього середовища. Себто, значущі питання, відповідь на які неможливо знайти у вже існуючих рішеннях з огляду на їх  суперечливий характер.

 Київрада протягом наступного року бере зобовязання розробити «Положення про порядок проведення інвестиційних конкурсів для нового будівництва, реконструкції, реставрації, технічного переоснащення тощо обєктів житлового та нежитлового призначення». Також, у планах прийняття рішень  «Про затвердження Порядку земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах» та «Про затвердження Порядку земельних ділянок комунальної власності», «Про Положення про оренду майна територіальної громади», тощо. Мета цих проектів - знищення будь-якої корупційної складової у системі земельних відносин, розвиток інфраструктури первинного ринку землі, збільшення надходжень до міського бюджету.

 Рада  також має намір унормувати містобудівну політику, розробивши у 2015 р. декілька проектів рішень з цієї сфери, враховуючи економічну   доцільність,  досвід планування  та збереження природоохоронних й історичних  зон. Перспективи розвитку міста, згідно Генеральниого плану, будуть закладені у Проекті рішення «Про запровадження єдиної топографічної основи м.Києва», «Про затвердження загальної концепції реновації долини р.Дніпро, в тому числі  Дніпровських схилів»  та «Про затвердження Концепції реабілітації історичного середовища «Київ Самобутній» на Подолі та Дніпровських схилах». Ймовірно, що за нових умов та за відповідального підходу депутатів-учасників Революції гідності, хаотична забудова історичних кварталів Києва перестане загрожувати  столиці.

 Маю сподівання, що питання (рішення), які в недалекому минулому продукувалися й приймалися здебільшого з огляду  індивідуальної доцільності, відтепер розроблятимуться відповідно до принципів державної регуляторної політики. Ефективність, збалансованість, передбачуваність, прозорість і врахування громадської думки стануть основою регуляторної політики як наступного 2015, так і  всіх наступних років. Громада  чекає на  розвиток міста, на гідний рівень життя  й на безпеку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.