За склом.Чи є необхідність он-лайн трансляції Київради?

11 грудня 2014, 16:19
Власник сторінки
0
58

Web-трансляція засідань в режимі реального часу – не шоу, не чергове оковтирання.

Засідання комісій Київради проходитимуть в онлайн режимі після доопрацювання рішення профільними комісіями міської ради.

 Рішення встановити веб-камери і вести трансляцію на сайті Київради засідань постійних комісій було прийняте більшістю депутатів  на сесії 9 грудня. Звісно, новий час, нові пріоритети, нові вимоги до роботи тих, хто у жовтні 2015 року знову піде на місцеві вибори. І хто хоче відповідати критеріям «чесність», «відповідальність», «порядність», «принциповість», та бути поза межами  корупційних схем й люстраційних процесів. Тих, хто прийшов в Київраду не дерибанити.

 Ініціатива працювати «за склом» абсолютно нормальна. Вона відповідає не тільки технічному прогресу й ІТ-досягненням, але й доводить до логічного кінця механізм щодо відкритості роботи міської влади для населення. Відкрили двері КМДА й Київради, відкрили доступ до зали проведення сесії, то ж відкриття дверей до робочих приміщень комітетів, і он-лайн в тому числі,  теж має бути. Той, хто не потрапив на засідання комісії, матиме нагоду слідкувати за її діяльністю з екранів моніторів. Зокрема, дуже зручно для журналістів (мобільність) і громадських активістів.


 Web-трансляція засідань в режимі реального часу – не шоу, не  чергове оковтирання. Тим, хто приймає рішення на рівні місцевого самоврядування завжди слід пам’ятати про тих, хто дав їм шанс це робити. Про виборців, серед яких дедалі більше, дякуючи останнім революційним подіям, справжніх патріотів, а дякуючи курсу на євроінтеграцію, все більше інтелектуально самодостатніх, євроосвічених громадян. Киян, які вимагають інновацій, порядності й професійності від депутатів Київради,  і які не ведуться на гречку (цукор, квитки в кіно, безкоштовний рентген...)


 З міркувань комфорту, звісно, он-лайн трансляція має бути розміщена на сайті Київської міської ради (www.kmr.gov.ua). «Google знає все», проте використовувати додатковий час на пошук ресурсів з трансляцією за наявності знаного порталу, не доцільно. Та й  спрямовувати глядачів на сторонній сервіс  міській владі не варто. Доцільно широко анонсувати  розклад засідань постійних комісій – не для купівлі попкорну, звісно, а для компіляції робочого графіку тих киян, які мають потребу (бажання) віртуально долучитися до столичної проблематики.

 Щодо обладнання . Звісно, «напружувати» порожній міський бюджет не варто. Фінансовим забезпеченням трансліції мають зайнятися благодійники та спонсори (на минулій сесії, закупівлю обладнання та налаштування мав намір взяти один з депутатів Київради за рахунок коштів власної громадської організації). Сьогодні, для відеотрансляції знадобиться відеокамера, під’єднана до комп’ютера (ноутбука) та інтернет.  Технології 3G та Wi-Fi дозволяють отримувати доступ до мережі бездротовим способом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.