Мітинг під стінами ВККС: активісти вимагають відставки Ігоря Самсіна

17 вересня 2014, 16:10
Власник сторінки
Громадський діяч, приватний підприємець, студент КНТЕУ.
0
123
Мітинг під стінами ВККС: активісти вимагають відставки Ігоря Самсіна
За люстрацію у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України!

Активісти вимагають негайної люстрації керівництва Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Сьогодні під будівлею Вищої кваліфікаційної комісії суддів України пройшов мітинг, на якому активісти вийшли з вимогою негайно провести люстрацію керівництва ВККС і усунути від займаної посади голову даного органу Ігоря Самсіна. 
Акція, на яку прийшло близько сотні киян, була організована активістами та киянами, які постраждали від неправомірних рішень суддів та дій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Активісти прийшли з плакатами «Самсін - людина Портнова», «Вимагаю люстрації!». 

Ініціатор проведення акції громадський діяч Юрій Андрєєв зазначив, що Ігор Самсін є одним із стовпів режиму Януковича, через якого екс-президент тримав в «їжакових рукавицях» всю судову систему країни. 

«Однією зі знакових фігур часів «покращення» є Ігор Самсін, який був призначений головою цього органу ще в 2010 році, і зумів зберегти свою посаду зараз. За часів режиму Януковича ВККС перетворилася на кубло корупціонерів, фактично займається відритим «кришуванням» продажних суддів. Доводиться констатувати, що у ВККС нічого не змінилося і зараз - адже на манежі все ті ж. Той же Самсін, при якому не був покараний жоден суддя, який приймав завідомо незаконні рішення по активістам Майдану, продовжує очолювати Вищу кваліфкомісію », - зазначив Юрій Андреєв. 

Варто зазначити, що вчора Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект «Про очищення влади», який передбачає люстрацію вищих чиновників, які працювали під час правління Януковича.

Тому громадський діяч Юрій Андреєв, разом із активістами партії "ВОЛЯ", з представниками інших громадських та політичних організацій, вимагають від голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігора Самсіна добровільно подати у відставку!!!

Акція під будівлею ВККС мала попереджувальний характер. Люди пообіцяли незабаром прийти знову, але вже з автомобільними шинами, якщо їх вимоги не будуть виконані.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: судова реформа,Люстрація,Україна.,Андреєв,судді
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.