Засідання засновників громадянської ініціативи „Штаб оборони Києва (ШОК)”

16 травня 2014, 19:34
Власник сторінки
полІтолог
0
198
Засідання засновників громадянської ініціативи „Штаб оборони Києва (ШОК)”
Віра Михайленко ("Порядок і Достаток"), Олександр Поживанов ("Магдебургське право"), Сергій Мельниченко ("Коаліція учасників Помаранчевої революції)

Після тривалої перерви поновлюється діяльність Штабу оборони Києва. Таке рішення прийняли на черговому засіданні лідери громадських організацій та активісти територіальних громад Києва.

У Києві 14 травня 2014 року відбулося засідання лідерів громадських організацій – учасників утвореного в 2011 році за ініціативою ГО "Порядок і Достаток" та "Коаліція учасників Помаранчевої революції" руху „Штаб оборони Києва” (ШОК)

Після тривалої перерви поновлюється діяльність Штабу оборони Києва. Таке рішення прийняли на черговому засіданні лідери громадських організацій та активісти територіальних громад Києва. Потреба у відновленні об’єднання наразі є нагальною, вважають учасники засідання. Якщо раніше діяльність ШОКу була спрямована виключно на протидію рейдерству і незаконним забудовам та руйнації пам’яток історії, то тепер спектр задач розширюється.

Постреволюційний синдром суспільства, коли у певної частини бійців, як говориться, „зірвало дах”, і вони починають робити те, проти чого самі ж боролися, водночас розгул вчорашніх бойовиків-антимайданівців, котрі залишилися без платні, але з палким бажанням гнобити всіх навколо, і тому зайнялися грабунками і розбоєм. Військова операція Росії на сході і півдні України, яка може поширитися і на столицю... Самоусуннення міліції від своїх обов’язків. Все це підвищує криміногенність обстановки і змушує самих киян дбати про спокій на вулицях столиці.

Але найважливішим, на думку громадських активістів, є захист здобутків Майдану, котрі в першу чергу полягають в праві українців формувати владу, котра відповідатиме потребам народу України, а не змагатиметься за прихватизацію залишків нерозграбованого народного майна. А ця небезпека є цілком реальною. Уламки збанкрутілих політичних сил – Партії регіонів, Блоку Черновецького, ГАКу і тому подібних – прагнучи повернути собі втрачені після Майдану теплі крісла, проникають до тих політичних сил, що мають авторитет і підтримку в народі, або планують здобувати владу шляхом звичних оборудок – фальсифікації і підкупу виборців. Не допустити повернення у владу тих, проти кого постав народ взимку, - в цьому учасники Штабу оборони Києва бачать свою основну задачу на цьому етапі. Для цього вирішили створювати люстраційні комісії в районах столиці і всі виявлені матеріали збирати до центру в Штабі оборони Києва. Активістами також запропоновано кілька дієвих механізмів боротьби зі спробами підкупу виборців.

Інший бік тієї ж задачі – виявлення серед нових облич кандидатів до Київради справжніх патріотів і фахівців, спроможних здійснити належне управління столицею, та сприяння їм на виборах. Щоб забезпечити відповідальне ставлення майбутніх депутатів до передвиборчих обіцянок, ухвалено рішення запропонувати кандидатам у депутати Київської міської ради укласти між собою меморандум щодо виконання передвиборних програм після виборів.

Важливим фактором досягнення належного результату незаперечно є широке висвітлення діяльності Штабу оборони Києва. Задля цього учасники засідання ухвалили рішення здійснити випуск інформаційного бюлетеня на базі газет, які належить двом з фундаторів Штабу. Спецвипуски газет міститимуть відомості про діяльність Штабу оборони Києва за всіма наміченими напрямками.

Найближчим часом буде проведено збори районних відділень ШОК, після яких київські активісти зберуться на великий загальноміський конгрес 21 травня.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Оболонь,майдан,форум,Народная Самооборона,оборона,київська земля,Київ,штаб,вибори,Київрада,Київміськрада,активісти,Київські вибори,Київська Рада,Київське Віче,Збережи старий Київ,фальсифікація виборів,підкуп виборців,місцева влада,вибори міського голови,спротив,Форум порятунку Києва,Евромайдан,Автомайдан,Небесная сотня,київська влада,Київський міський голова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.