Штаб оборони Києва поновлює свою діяльність

14 травня 2014, 12:47
Власник сторінки
полІтолог
0
152
Штаб оборони Києва поновлює свою діяльність
Перше засідання Штабу. Фото з архіву.

У середу 14 травня о 19.00 в Києві за адресою вул.Пушкінська, 24-Б відбудеться засідання Штабу оборони Києва. Штаб оборони Києва було утворено 6 липня 2011 року 17 громадськими організаціями столиці.

У середу 14 травня 2014 р. о 19.00 в Києві за адресою вул.Пушкінська, 24-Б відбудеться засідання Штабу оборони Києва. Про це повідомила прес-служба об’єднання.

Штаб оборони Києва (ШОК) було створено майже три роки тому. На той час головним його завданням було захищати Київ від посягань рейдерів. За рік активної діяльності було проведено чимало гучних заходів з  протидії варварському дерибану і руйнації національних пам’яток історії. Протягом подальших двох років діяльність громадської ініціативи не афішувалася, але продовжувалася. Нині, на думку організаторів об’єднання, на часі постала необхідність не лише повернення до закладених при заснуванні засад, але й розширення сфери діяльності.

Ситуація в Україні сьогодні доволі напружена. Агресія сусідньої Росії на сході, засилка найманців, осиротілі після втечі Януковича кримінальні бойовики, котрі мають зброю і шукають наживу звичними методами – грабунком і розбоєм, нерідко прикриваючить при цьому назвами Правого сектору і Самооборони Майдану. Потоки біженців з Півдня і Сходу, які рятуються від свавілля російських окупантів і кримінальних угруповань сепаратистів. Уламки Партії регіонів і Блоку Черновецького, котрі прагнуть залишитися біля влади і зберегти можливість розкрадати народне добро і в новій реальності, проникаючи заради цього в ряди політичних сил, котрі мають високий рейтинг народної довіри... Загострена проблема розширення повноважень територіальних громад, тісно пов’язана з загрозою сепаратизму і порушення територіальної цілісності України... Усе це викликає потребу в захисті інтересів столиці на новому, вищому рівні.

Фундатори Штабу оборони Києва прийняли рішення поновити активну діяльність об’єднання в новій якості. Задля цього буде проведено низку організаційних заходів та сформовано програму діяльності в Києві на найближчий час і розроблено стратегію довгострокового розвитку.

Порядок денний
зборів громадської ініціативи "Штаб оборони Києва"


1.    Вступне слово організаторів
2.    Обрання голови і секретаря зборів
3.  Обговорення плану діяльності ШОК, пов’язаної з проведенням 25 травня 2014 року позачергових виборів депутатів Київської міської ради
4.   Створення і формування громадської ради при Київській міській державній адміністрації
5.  Проведення дослідження кандидатів у депутати Київської міської ради по всім виборчим округах з метою формування люстраційних списків
6.  Проведення дослідження кандидатів у депутати Київської міської ради по всім виборчим округах з метою формування Списку гідності
7. Укладення меморандуму між кандидатами у депутати Київської міської ради щодо виконання передвиборних програм після виборів 
8.  Випуск інформаційного бюлетеня
9. Обговорення плану діяльності ШОК, пов’язаної з недопущенням підкупу виборців та фальсифікації результатів голосування
10. Інше

Найближчим часом відбудуться: організаційна нарада 14 травня; районні збори в більшості районів Києва, і в фіналі – загальний конгрес громадських активістів Києва 21 травня 2014 р. „Ми плануємо не тільки мобілізувати ветеранів Штабу, - повідомили в прес-службі, - але й залучити до спільної дії значну кількість нових громадських активістів, гартованих Майданом Гідності”.

Силами Штабу оборони Києва буде проведено кампанію „За чесні вибори”. По-перше, активісти об’єднання виявлятимуть будь-які спроби спотворення реальної картини волевиявлення киян – від недобросовісної пропаганди до підкупу виборців і махінацій з бюлетенями. Крім того, в її плані закладено моніторинг персоналій кандидатів в депутати Київської міської ради, дослідження і висвітлення їхнього минулого та люстрація тих, хто заплямував своє ім’я злочинними оборудками, а тепер намагається мімікрувати під прапорами інших політсил. Водночас запускається програма „нові обличчя у владі”, метою якої ставиться виявлення серед маловідомих суб’єктів поточних виборів осіб, дійсно гідних народної довіри і входження до владних структур.

В напрямку забезпечення громадського порядку заплановано створення народних дружин на базі громадських активістів районів Києва та ветеранів Майдана. До організації проекту буде залучено людей, котрі відстояли інтереси України в полум’ї Революції Гідності, але залишилися поза активним рухом після її завершення. „Тому, - підкреслюють в прес-службі, - ми закликаємо кожного, хто має звитягу, гідність і бажання боротися за Україну, звертатися до Штабу і знаходити пункти дотику.

Штаб оборони Києва було утворено 6 липня 2011 року 17-ма найвідомішими громадськими організаціями і територіальними громадами Києва, котрі багато років вели боротьбу з розкраданням земель, парків, пам’яток історії і святинь Києва. Назву громадська ініціатива отримала завдяки даті свого утворення - день 70-річчя створення Штабу оборони Києва від німецько-фашистських загарбників. Особливість об’єднання – відсутність ієрархічної піраміди; кожен учасник руху рівноправний з іншими в обговоренні і прийнятті рішень.

Фото з архіву: "Київські новини"

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
ТЕГИ: Оболонь,Майдан Незалежности,Оболонь (Киев),Соломенка,Київ,Київрада,Самопоміч,Київські вибори,Помаранчева революція,Київське Віче,коаліція учасників помаранчевої революції,Штаб оборони Києва,Евромайдан,Самооборона Майдана,Київський міський голова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.