Таке очищення мають пройти і господарські і адміністративні суди

26 березня 2014, 18:46
Власник сторінки
0
106

…і надалі наполягатимемо на продовженні роботи з відновлення довіри до судової влади в України і очищення суддівського корпусу не тільки в судах загальної загальної юрисдикції,- Вадим Хабібуллін

 

Таке очищення мають пройти і господарські і адміністративні суди

 

 

…впевнений, що громадськість і надалі наполягатиме на безвідкладному продовженні роботи з відновлення довіри до судової влади в України і очищення суддівського корпусу не тільки в судах загальної юрисдикції,- Вадим Хабібуллін

 

 

Як зазначено в законопроекті  (№4378-1) «ПРО ВІДНОВЛЕННЯ ДОВІРИ ДО СУДОВОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ» – його метою є утвердження в суспільстві верховенства права та законності, відновлення довіри до судової системи України, звільнення з посад осіб, які виносили рішення, спрямовані на обмеження конституційних прав і свобод громадян, у тому числі на участь у мирних зібраннях або у зв’язку з участю у мирних зібраннях, зниження рівня корупції в системі судів загальної юрисдикції.

 

Очевидним є існування проблем в системі здійснення судочинства, які протягом останніх років призвели до цілковитого знищення довіри громадян до судової влади в Україні.

 

Ця тенденція набула загрозливого характеру і наявною є практика прийняття суддями відверто протиправних, неправосудних рішень, що прямо порушують конституційні права і свободи громадян.

 

Ці питання неодноразово піднімались і не тільки в суддівському сегменті, а й всьому сегменті - правоохоронному та бізнесовому.

 

Але останніми роками є дійсно надзвичайно гострою проблемою судової влади в України – її всеохоплююча корупція, яка набула поширення на всіх етапах здійснення правосуддя, що гарантувалось, гарантується і гарантуватиметься ще довго “круговою порукою”, створеною в системі судочинства.

 

Особливого поширення вищезазначені негативні явища набули протягом останніх місяців, коли суди відверто використовувались злочинною владою як знаряддя придушення масових акцій протесту, внаслідок чого Україна опинилась в глибокій соціально-економічній кризі.

 

Все вищенаведене зумовлює нагальну і безвідкладну необхідність в прийнятті цього закону, спрямованого на відновлення довіри до судової влади в Україні, підвищення авторитету суддів, системне очищення суддівського корпусу від суддів, які порушують присягу.

 

Впевнений громадськість готова всіляко підтримати вказаний проект закону і готова активно прийняти участь і надати всіляке сприяння у формуванні Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, у порядку, передбаченому цим новим революційним законом.

 

Разом з цим, впевнений, що громадськість і надалі наполягатиме на безвідкладному продовженні роботи з відновлення довіри до судової влади в України і очищення суддівського корпусу не тільки в судах загальної юрисдикції.

 

Таке очищення мають пройти і суди господарські – де розповсюджено порушення прав бізнесу підтриманням, а в деяких випадках безпосередньою участю в рейдерських захопленнях бізнесу.

 

І таке очищення мають пройти і суди адміністративної юрисдикції, в яких наймасово порушувалися права бізнесу ігноруванням законів і безальтернативним підтриманням органів Міністерства доходів і зборів України у так названих справах «нікчемності правочинів», «податкових повідомлень – рішень» та інших порушень прав підприємців, підприємств та організацій при оскарженнях протиправних перевірок, тощо.

 

Вадим ХАБІБУЛЛІН

 

голова Київської обласної колегії адвокатів

голова Громадської ради при Державній виконавчій службі України

голова Нової солідарної України

 

 

P.S. ЩОДО СУДДІВСЬКОЇ ЛЮСТРАЦІЇ:

- напевно кожен з нас вже зрозумів, що суддівські та й інші правоохоронні КАТИ завжди пристосуються до будь-якої влади! Дуже хочу помилятися, але у нас жодного шансу! І більш того, на мій погляд люструвати вибірково - це неправильно і будуть «великі» помилки! Принцип люстрації має бути один - всіх, повторюю всіх, хто був на адміністративних посадах в судах, посадах голів, заступників - всіх звільнити одним голосуванням у Верховній Раді України, а інших зробити виконуючими обов’язків до проходження публічної люстрації! А звільняти рядового суддю, якого голова "заставив" аби той приймав ті рішення про які суспільство знає - це смішно! Чи Ви реально думаєте, що рядові судді самі приймали, приймають й надалі прийматимуть рішення??? Тоді взагалі про що говорити!!! Всіх суддів звільнити і зробити в.о., а тих хто щось очолював на посадах - люструвати і заборонити працювати хоч п’ять років бо все інше «…».

____________________________

 

Щодо законопроекту:

«ПРО ВІДНОВЛЕННЯ ДОВІРИ ДО СУДОВОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ»

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=50133

 

Доопрацьований 4378-1 проект

вноситься народними депутатами України

Ю. Б. Дерев’янком

Н. В. Агафоновою

А. В. Лабунською

Л. О. Ємцем

О. В. Бондарчуком

Р. В. Стаднійчуком

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.