Що втратять Янукович та Литвин?

07 березня 2012, 19:35
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1435
Що втратять Янукович та Литвин?

Німецькі політики за плагіат втрачають посади, гроші та наукові звання. А що мають втратити їхні українські колеги?

Сьогодні дізнався про викритий випадок плагіату німецького депутата. Звуть його Bijan Djir-Sarai. Зараз йому 36 років. Народився в Ірані. В 11 років переїхав у Німеччину, де починав вивчати німецьку. У 2009-му 33-річний Bijan став депутатом.

Депутат-плагіатор

У 2008-му році Bijan здобув докторський ступень в університеті Кельна. А минулого року у депутата почалися проблеми. На сайті de.vroniplag.wikia.com з’явилася інформація, яка вказувала: дисертація майбутнього депутата – плагіат. Аналіз роботи Біяна показаний на наступній ілюстрації:

Виявлений плагіат депутата

За традицією плагіаторів позичений текст не був відповідно помічений. Тож днями університет вирішила відібрати у нього вчений ступень.

Це не перший випадок покарання німецький політиків за плагіат. Минулого року у відставку через це пішов міністр оборони Karl-Theodor zu Guttenberg.

Міністр-плагіатор

Також він втратив вчене звання кандидата наук. Більше того. Німецька прокуратура навіть справу проти нього порушувала. Щоправда згодом її закрили. Він «усього» був змушений сплатити благодійний внесок у розмірі 20 тисяч євро на допомогу онкохворим дітям.

Виявлений плагіат міністра

І от тепер давайте перенесемо німецький досвід на Україну.


Два найвідоміших плагіатора в нас – це Віктор Янукович та Володимир Литвин.

То може Національна академія наук замислиться, чи не виключити зі своїх лав віце-президента НАНУ, плагіатора Володимира Литвина?

"То не я сплагітив, то хтось за мене..."

А якого звання має позбутися чинний президент?


Може «Почесного громадянина Єнакієвого»? Бо що тут почесного у плагіаті?

Може знаку «Шахтарська слава»? Бо яка ж це слава?

Може Олімпійського ордену МОК? Хоча при плагіаті дещо виконується олімпійське гасло: головне участь, а не перемога.

Про псевдонаукові ступені проффесора якось і говорити не хочеться.

"Коля, дай спісать рєчь"

 

А може українська прокуратура набереться сміливості і порушить справу проти плагіаторів? Вони ж бо авторські права порушили! Як користувачі ЕХ.UA свого часу! То може хоч комп’ютери у українських плагіаторів відібрати? Слабо?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Литвин,Янукович,плагіат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.