Янукович у позі страуса

15 лютого 2012, 20:48
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1194
Янукович у позі страуса

Ховаючись від корупційного скандалу Рибаков-Забзалюк президент себе не врятує. У майбутньому мільйони українців саме Януковичу влаштують «чікі-пікі». І поза страусу для цього підходить якнайкраще.

Пам’ятаєте, як Янукович наче «Йожик в туманє» не міг полетіти у Польщу на зустріч з європейцями? Тоді це вдало висміяв Віталій Портніков. Тепер і у Портнікова, і у всіх українців є можливість порівняти президента зі страусом, який ховає свою голову у піску від небезпеки.

А небезпека ця зветься «підозра у корупційній змові».

Якщо конкретніше, то у причетності Януковича до скуповування парламентських душ, які мають так звані «тушки». І не просто у причетності, а у його спрямовуючій ролі!

Минув уже тиждень як бютівець Роман Забзалюк оприлюднив свої записи спецоперації під кодовою назвою «Рибаков купує тушку». На них зокрема колишній «борець з контрабандою», а нині «борець з корупцією», пояснює схему парламентського «тушкування» і переконує опозиціонера: працює на Віктора Януковича.

«…и Президент лично меня на встрече попросил: "Дай мне больше, максимально… Президент будет с Рыбаковым (имитирует губами крепкий поцелуй) и мы будем чики-пики…» (З оприлюднених Забзалюков записів)

Які такі «чікі-пікі» у президента з Рибаковим має більше турбувати Першу леді.


Українці ж мають задатися питанням: а чи щирий Янукович у своїх словах щодо боротьби з корупцією? Пам’ятаєте його крилаті «ми будемо викорінювати корупцію каленим залізом»?


А що ми бачимо на практиці? Опозиція заявляє про політичну корупцію у Верховній Раді, до якої причетний Сам. Хтось помітив реакцію на це Янукович? Ні, можливо, він увесь цей час десь у Межигір’ї виготовляє «розпечене залізо», аби усім корупціонерам у Раді вистачило…


Але більше схоже, що президент просто сховав свою голову від суспільства наче страус. «чік-чірік, я в домікє»… Що там у парламенті – мене не стосується…


За увесь тиждень, що минув після викривальної прес-конференції Забзалюка, жодного коментаря Януковича. Жодного спростування з вуст його проєвропейськи-демократично налаштованої прес-секретарки!

З вимогою розібратися у ситуації до Генерального кума звертається не Янукович, а Забзалюк. До речі звертається бютівець із дивною заявою: у ній ані слова про хабар або корупцію і відсутній головний доказ у справі – гроші.

Якби Янукович хотів покласти край такому ганебному корупційному явищк як тушкування, він би терміново зібрав на Баноквій усіх керівників правоохоронців, керівників парламенту та фракцій. Мені так здається. А у разі підтвердження закидів Забзалюка щодо скуповування депутатських тушок (у це не лише віриться, а є переконання у багатьох українців) усі винні мали б бути покарані. Показово.


Нічого подібно ані українці, ані міжнародні організації, які проводять моніторинг стану боротьби з корупцією, не побачили.

Якщо для других це буде підставою понизити рейтинг України при щорічній оцінці боротьби з корупцією, то співвітчизники просто прийдуть до висновків: «Папа в долє». І поза страуса Януковичу у цьому допоможе лише частково.

Ховаючи голову він не почує невдоволення. Сьогодні.

Але завтра у цій позі він не побачить, як наближається небезпека. І «чікі-пікі» йому влаштують мільйони українців.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.