Євро: провести неможливо відібрати

14 жовтня 2011, 13:24
Власник сторінки
журналист, ОК "Евро-патруль"
0
3115

Минулими вихідними в Україні святкували відкриття головної спортивної арени НСК "Олімпійський".

  Захід  відбувся із кількома курьозами. Проте, їх обговорення обмежилось  публікаціями в українських ЗМІ, на блоггерських платформах, а також в приватних бесідах між присутніми на стадіоні того вечора. Закордонну ж пресу повністю задовольнила картинка відреставрованої арени, що зустріне поєдинки Євро. На фоні якої, технічні негаразди: займання даху, будівельний пил, непрацюючі туалети стали друго-, третьорядним явищем.
  І якщо НСК планують піднести в якості гордості країни-господаря Чемпіонату, то сама підготовка до турніру в іміджевому плані грає не на користь України.
 Днями член спортивного комітету Бундестагу Франк Штеффель закликав європейський футбольний союз УЄФА відібрати в України право на проведення Євро-2012 у зв'язку із скандальними подіями стосовно справи Тимошенко.  
  Навколо відмови в проведенні Євро-2012 спекулювали напевне вже всі. Комуністи, що вимагали переглянути ставлення організаторів до приймаючих Євро-2012 країн. Приводом цьому послужили сутички у Львові 9 травня. Представник футбольної асоціації Кіпру Спірос Марангос, який звинуватив УЄФА у корупційних схемах в ході голосування за приймаючі фінальну частину Євро країни. Не дивлячись на заперечення футбольного функціонера щодо назви ним конкретних осіб. Західні ЗМІ почали активно тиражувати ім'я президента ФФУ Григорія Суркіса, як одного із учасників "підкупу".
  Свої "п'ять" щодо відмови Україні в проведенні Євро декілька разів вставляли й представники УЄФА. Взимку минулого року в українських та закордонних ЗМІ неодноразово з'являлись заяви про примарний план "Б". Тоді преса повідомляла, що  Німеччина готова перейняти в України право на організацію поєдинків Євро. Крім того, критика стосувалась неналежної готовності українських стадіонів. А коли "Олімпійський" був на межі, в футбольній асоціації повідомили, що без участі у футбольному святі столиці, іншим українським містам готуватись до Євро немає сенсу. 
  Також варто згадати скандал навколо виборів президента Федерації футболу України (ФФУ). Коли донецькі хотіли усунути Суркіса, діючого голову Федерації. Після чого, з вуст чиновників УЄФА на весь футбольний світ  пролунав ультиматум щодо чергових санкцій та позбавлення країни права на Євро...
 Коментуючи останні заяви Штеффеля, пан Суркіс підкреслив, що справи "які мають політичний характер, не повинні стосуватись спорту...". 
  Але чому кожен європейський чиновника може закликати УЄФА відібрати в України Євро ? Чому  такі негативні коментарі активно тиражують ЗМІ, в тому числі, західні ? Чому принципову та жорсттку позицію щодо права проведення Євро  не відстоюють організатори турніру із української сторони ?   
 З одного боку, коли до проведення Чемпіонату лишається трохи більше 8 місяців - все й так зрозуміло. Проте, хід підготовки України  за кількістю скандалів та різного роду провокуючих заяв може порівнятись хіба що із Португалією. Тоді  право країни на організацію Євро-2004 ставилось під сумнів чи не до останнього моменту. 
  В такому випадку, залишається сподіватись, що всі скандали й негаразди навколо Євро-2012, організатори турніру зможуть компенсувати безпосередньо під час проведення футбольного дійства. Адже якщо не фінансові, то  принаймні іміджеві дивіденти від Чемпіонату, Україна таки повинна отримати.       
  
    
         
      
 
     
  
 
     
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.