«Тепловий» адмінресурс Партії регіонів

20 лютого 2012, 20:52
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
773
«Тепловий» адмінресурс Партії регіонів

«Зігрій людину теплом». Чергове гасло від Партії регіонів. Красиве, порожнє і з використанням адмінресурсу.


Кілька тижнів тому мільйони українців страждали від вже призабутих морозів. Найтяжче доводилося безхатчинкам. Щодня сайт МНС наводив статистику кількості загиблих через переохолодження.
І ось 30 січня Партія регіонів згадала про гасло, з яким йшла на останні вибори: «Покращення вашого життя вже сьогодні».
Того дня партія влади оголосила всеукраїнську соціальну акцію «Зігрій людину теплом».
Силами біло-блакитних обіцяли розгорнути по всій Україні мобільні пункти обігріву. Також погрітися та просто звернутися за допомогою запрошували у партійні організації та приймальні народних депутатів.
Чи дійсно однопартійці Гаранта так бажають допомогти 1 лютого перевіряла знімальна група «5 каналу».
У Печерському районному осередку партії знімальну групу дійсно зустріли теплом та кавою. Представники ЗМІ виявилися єдиним, хто протягом дня звернувся до цього офісу.
А от у центральному офісі біло-блакитних до прохання «Зігріти людину теплом» поставилися, м’яко кажучи, прохолодно.
Заклик партійних босів «не лишатися осторонь проблем співвітчизників, зігріти теплом та увагою усіх» тут або проігнорували, або взагалі нічого подібного не чули. Далі пункту охорони погрітися не пустили. А з проханням про безкоштовний гарячий направили… у ресторан.
І ось морози спали.
МНС прозвітувало: на кінець холодів в Україні працювали майже 3,5 тисячі пунктів обігріву. Зрозуміло, що працювали вони за державний кошт. Допомогу тут отримали майже 180 тисяч українців.
Звітували і регіонали. Вони нарахували більше тисячі «своїх» пунктів обігріву, в яких допомогу отримали «десятки тисячі українців».
Така інформація одразу викликала запитання: невже ці пункти були такими ж популярними у народі, як і намети МНС? Принаймні відвідуваність теплих місць від МНС і ПРУ співставні. І це при тому, що жодної адреси «теплих місць від біло-блакитних» на сайті не вказано. На відміну від МНС.

Підозри домальовування відвідувачів і кількості (або взагалі – їх наявності) пунктів обігріву залишилися б підозрами, якби на сайті партії не виклали фотографії мега-акції. Але цим кроком офісні працівники лише підставили своїх босів. На фото чітко видно: свою акцію регіонали ілюструють пунктами обігріву МНС.
5 з 11 фотографій – з одного місця – біля мосту.

На фото чітко видно: на наметі – прапор МНС, а поруч – машина МНС.

Але якщо на цих фото хоч якісь люди з партійною символікою (яка до речі жодного зігріваючого ефекту не несе), то фото з середини намету взагалі «ні в які ворота не лізе».


Чи може хтось з регіоналів може пояснити, як фотографія рятувальника-МНСника може ілюструвати соціальну акції Партії регіонів?

Ще одне фото з агітаційним наметом Партії регіонів взагалі жодним чином не зігріває, ані простих українців, ані жінку, яка роздає газети перехожим. Хіба що цю газету можна підпалити і отримати хоч трохи тепла «від Партії регіонів»…

Протягом усього періоду морозів через переохолодження загинули близько 100 українців. Звісно, про це на сайті Партії регіонів – ані слова. Відповідальність за цих людей не хоче брати на себе ані влада, ані партія влади.


А от піар на фоні державних заходів – це для проффесіоналів. Країна сплачує – ми вихваляємося. І керівник міністерства – лідер іншої партії (Єдиний центр) – цьому на заваді не стоїть.
Усе – для партії, усе – задля перемоги. Для перемоги Того, кого і згадують у назві акції «Зігрій ЛЮДИНУ теплом». Ця ЛЮДИНА і у люті морози не переохолоджується у своєму Межигір’ї…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.