Україна - не Уганда. Чи все ж таки Уганда?

21 лютого 2012, 15:16
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
2914
Україна - не Уганда. Чи все ж таки Уганда?

Депутати Уганди хочуть отримати компенсацію за купівлю нових автівок. По 30 000 євро на кожного обранця. Більшість жителів цієї африканської країни виживають на 50 євро на місяцю...

Сьогодні натрапив на статтю про життя депутатів далекої Уганди. (оригінал за цим посиланням)

У статті йдеться про те, що депутати цієї африканської країни хочуть отримати по 30 тисяч євро, щоб купити собі нові автомобілі.
Своє бажання вони пояснюють, зокрема, тим, що після купівлі нових автівок менше обранців будуть гинути у ДТП.
У парламенті Уганди 375 депутатів. Тобто для купівлі автівок усьому складу «угандійській верховній раді» з держбюджету країни доведеться витратити більше 11 мільйонів євро!
І це при тому, що 6 з 10 їхніх співвітчизників виживають на 50 євро на місяць!

 

Ці мешканці Уганди виживають на 50 євро на місяць...


Але зухвалості угандійським депутатам не бракує. Вони ще вихваляються, що дуже скромні! Вони не вимагають від держави повної вартості автівок – 100 тисяч євро, а хочуть лише невеличку компенсацію…

Може народним обранцям у цій далекій країні погано живеться? Може вони теж вимушені перебиватися на 50 євро на місяць, запитаєте ви. Тож знайте: ні! Вони отримують доволі високу зарплату та додаткові виплати.

А ці "обрані" мешканці Уганди "виживають" на 5000 євро на місяць....

 

Зарплата – більше 800 євро, витрати на офіс у своєму окрузі – більше 1000 євро, 1200 євро – на проїзд, 1,5 тисячі євро – добові. І це все – на місяць! Загалом кожен депутат обходиться платникам податків більш ніж у 5 тисяч євро на місяць!
До чого тут Україна, знову запитаєте ви?
А згадайте, наприклад, останній скандал з закупівлею сучасних комп’ютерів для українських депутатів. Аналогія очевидна.
Тож у своєму прагненні отримати блага козирного життя за державний кошт українські депутати дуже схожі на своїх угандійських колег.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.