Корупційна явка з повинною регіонала Пінчука?

03 квітня 2012, 18:04
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
2110
Корупційна явка з повинною регіонала Пінчука?

На свій день народження Пінчук отримав щонайменше 3 подарунка, які можуть тягнути на порушення антикорупційного закону.

Сьогодні депутат-регіонал Андрій Пінчук виклав фото зі свого дня народження на своїй сторінці у Фейсбуці. Не знаю, може молодий регіонал свідомо хоче того, щоб правоохоронці продемонстрували країні, як боряться з корупцією?
Бо ці фото мають увійти не лише у життєпис регіонала у соціальній мережі. Вони мають увійти як доказ до корупційної справи.

І ось чому.

З минулого року року в Україні діє закон про засади запобігання і протидії корупції.
Стаття 8-а цього закону визначає обмеження щодо одержання дарунків. Згідно цієї норми цілому ряду можновладців, зокрема, і депутатам заборонено отримувати подарунки, вартість яких перевищує 50% мінімальної зарплати.
День народження Пінчука – 26 січня. На той момент мінімальна зарплата складала 1073 грн. Тобто на свій день народження регіонал не міг отримувати подарунки дорожчі за 536,5 грн.
А тепер давайте подивимося на фото.
Ось Ірина Білик дарує депутату букет троянд. Їх там близько 50.


До цього подарунку питань найменше. Може співачка оптом брала квіти, з величезною знижкою? Але і це варто було б перевірити.

До троянд від депутат-регіонала Максима Луцького питань взагалі немає. Але на фото він разом із міністром освіти Дмитром Табачником. І останній дарує імениннику картину…


Свого часу інший регіонал Борис Колесніков казав про Табачника: что он вообще делать умеет, кроме того как книжки и картины из и так небогатых украинских музеев тырить?
Я не знаю, чи запитувався цим Пінчук, коли брав із рук міністра освіти картину. Але от вартістю такого подарунка мав би поцікавитися. Якщо свято дотримується норм антикорупційного законодавства.
Такі ж питання виникають і при ознайомленні з двома іншими фото. От якось не віриться, що ще одна картина та величезний подарунок в упаковці не тягнуть на 536,5 грн.


У Європі можновладці вже звикли, що разом із подарунком можуть отримати і чек з його вартістю. Щоб у випадку будь яких питань щодо порушення антикорупційних норм мати докази у протилежному.
В Україні такої традиції ще немає. Але з когось треба починати. От попався лідер молодих регіоналів, то може правоохоронці візьмуться за нього? Опитають свідків, зроблять експертизи, перевірять, де купувалися подарунки, і вирішать: є чи не має порушення антикорупційного закону у діях депутата.
Казав же сам Пінчук в інтерв’ю «Українській правді»:

- Борьба с коррупцией идет уже не на словах, а на деле – это тоже правда. И то, что уже нет для Партии регионов "своих" и "не своих" – это абсолютная правда!

От на прикладі Пінчука і побачимо, як «не словом, а ділом» влада бореться з корупцією. А то знаєте, голова громадської організації «Молоді регіони» може поганий приклад показати новому поколінню біло-блакитних. А завтра ж вони йтимуть у владу… печеним залізом викорінювати корупцією.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Партия регионов,корупция
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.