Знищити Тюрму №1

04 квітня 2012, 09:32
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
2160

Такі місця, як Лук'янівка, - не мають права на існування. Просто не можна людей тримати у таких умовах.

Сьогодні вночі подивився фільм журналіста TVIКостянтина Усова «Лук’янівка. Тюрма №1». Зазвичай в інтернеті я не дивлюся відеоматеріали, які тривають більше 5 хвилин. Але у цьому випадку 44 хвилини не міг відірватися…

Спочатку я дивився як журналіст з такою професійною цікавістю щодо роботи колег: що знімали, як, з ким спілкувалися. Але коли дійшов до кадрів з самої Лукянівки, то верх взяли вже людські почуття. Це ЖАХ!

Те, що зняли заарештовані на мобільні телефони: свої гнилі камери, тюремну їжу у вигляді якоїсь гидоти і все інше… це навіть не можна назвати нелюдськими умовами. Це справжнє пекло!

Я переконаний, що там є люди, з якими страшно зустрітися у темному провулку. Більше того, у моєму житті були випадки, коли я сам жадав, аби «знайомих» посадили. Наприклад, коли 8 бють одного, то щастя у житті їм якось не хочеться бажати.

Але разом із цим я нікому б не побажав опинитися у тих умовах, в яких знаходяться люди у Лукянівці. Так навіть з тваринами поводитися не можна! І в цьому випадку навіть розділяти заарештованих на поганих чи добрих, справедливо чи не справедливо затриманих не можна. Це люди і вони заслуговують на людські умови утримання.

Я закінчував перегляд фільму з чітким переконанням: цю тюрму треба знищити. Ніякі перебудову, добудови, ремонти не допоможуть. Її треба взяти і підірвати.

Або залишити як приклад знущання одних людей над іншими. Освенцим же стоїть. Як память про катів…

Також переконаний, що УСІХ працівників «Тюрми №1» треба звільнити. Причому не просто звільнити. Причетних до смерті хлопця, а також тих, хто приховував цей злочин, треба засудити.

Також мають понести покарання усі хабарники, яки витягували з родичів заарештованих тисячі та навіть мільйони гривень за сприяння у покращенні умов тримання. При чому вони не просто брали хабарі, вони створювали такі умови, щоб їх ще вмовляли взяти гроші!

Так, можливо серед працівників Лукянівки ще залишилися порядні люди. Можливо. Але їх мовчання має також отримати свою винагороду. Нехай шукають місце роботи, де їхнє професійне мовчання отримає своє більш значуще застосування.

Ну а тепер чекаємо на реакцію влади. Хто там збере екстрену нараду і влаштує усім «наганяй»? Президент? Премєр? Секретар РНБО? Може депутати згадають, що у Лукянівці не лише ВІП-затриманні знаходяться?

Але найбільш засмучує те, що у фільмі ми побачили лише одне СІЗО «Тюрму №1». В Україні ж їх десятки. І от чомусь мені здається, що і в інших люди перебувають у такому ж пеклі. І до них навряд чи найближчим часом буде прикута така увагу, як до Лукянівки…


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.