До зустрічі з Поповим: збережіть центр Києва!

05 квітня 2012, 18:46
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1181
До зустрічі з Поповим: збережіть центр Києва!

Автівки у центрі києва несуть загрозу життю. Перші жертви вже є. Це дерева. Наступні - люди?

Із дитинства пам’ятаю один заклик: «По газонам не ходить!». Сьогодні воно має своє продовження: «А їздити – можна!»


Аби у цьому переконатися достатньо пройти центральними вулицями Києва. Тут, м’яко кажучи, автовласникі, паркують свої автівки прямо на клумбах для дерев. Для тих, хто цього не бачив, я зробив кілька фото.


Я – не автовласник. Мене можна звинуватити, що я не розумію проблем водіїв – парковок у центрі на усіх не вистачає. Але я не хочу розуміти людей, які роблять ось це:

Завдяки автовласникам Київ втратив не одне дерево. Так, через діяльність будівельників столиця взагалі може втратити славу «міста у саду». Але чи виправдовує це водіїв? Ні!

Колись він був таким зеленим...

І таким: червоним, але зеленим


Але дерева – це не єдина проблема. Своїм паркуванням власники автівок загрожують навіть людям. Скільки киян та гостей має потрапити під колеса, щоб влада звернула увагу на сотні та тисячі машин на київських тротуарах?


Минулого року самого президента закликали вирішити цю проблему. Говорилося про це на засіданні гуманітарної ради, на якій був присутній і Попов. Може керівник Києва не розчув?
Нещодавно в інтерв’ю журналу Кореспондент екс-мер колумбійської столиці Енріке Пеналоса казав, що вирішення проблеми транспорту – це політичне рішення. То може у Попова все ж знайдеться політична мужність заступитися за киян?
Обмеження в’їзду автівок у центр – це нормальна європейська практика. То чим Київ гірше? Чи може це керівники Києва гірші за своїх західних колег?

Сподіваюся у п’ятницю на зустрічі із Поповим громадські активісти донесуть до нього і цю проблему. Може почує?

ЗІ Вже по завершенні написання тексту знайшов обіцянку київсбкої влади прибрати парковки з Хрещатика. Чиновник обіцяв це 12 вересня 2011...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.