ЄВРО-2012. Є світовий рекорд! За вартістю хостелів…

17 травня 2012, 18:42
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1619

Ми чекаємо на Євро? Хостели чекають на 200 євро. За ніч. З кожного...

Що таке хостели?
Вважається, що це невеликі готелі-гуртожитки для молоді. Насправді ними користуються не лише молодь. Навіть дорослі європейці та туристи зі всього світу зупиняються на ночівлю у хостелах.
Головна перевага хостелів над готелями – ціна. Вона може стартувати від 5-10 євро за ліжко. Недоліком є те, що у кімнаті може бути 3-5 а то й 20 сусідів. Але все одно: для невибагливих туристів це найкращий спосіб заощадити в подорожі.

Типова кімната у хостелі

Особисто я під час своїх поїздок у Європу лише у хостелах і зупиняюся. Розраховую на 4-6 місць у кімнаті. У такому випадку ціна ночі виходить 15-25 євро. Це у Європі.
Що маємо в Україні?
Напередодні Євро-2012 Київ пережив справжній був на хостели. Якщо 2 роки тому у столиці не було і десятка хостелів, то зараз спеціалізований сайт www.hostelworld.com видає 36.
Але більше вражає вартість проживання. За цим показником Київ можна вносити у Книгу рекордів Гіннеса!
На час європейського чемпіонату з футболу ліжко-місце у кімнаті на 8-10 осіб досягає 180-200 євро за ніч!

Ціни на проживання у City Center Hostel

Це просто нереальні ціни для хостелів!

Київський City Center Hostel. Тут чекають на 200 євро від ЄВРО-2012


Що ж отримають за ці гроші європейські туристи? Ось що обіцяють власники City Center Hostel: 3 душа, 3 туалети, безкоштовний доступ в Інтернет WI-FI, великий плазмовий телевізор, найпрекрасніший вид на Майдан Незалежності. Останнє – це єдине, що не можуть надати хостели по всьому світу…

 

Може цей краєвид тягне на 200 євро?


Для порівняння, на скільки ж ми попереду усього світу, я вирішив подивитися ціни на проживання у найдорожчих хостелах у 10 містах світу. Повторюю: це найдорожчі місця у кімнатах на 4-6-8-10 осіб.
Експериментальне бронювання я проводив на тому ж таки сайті www.hostelworld.com на дати 4-11 чеврня цього року.
У результаті вийшов ось такий ТОП-10 найдорожчих хостелів (ліжок у кімнаті), вартість у євро за ніч:

Москва (4) - 107,14
Лондон (5) - 104,5
Токіо (4) - 80,24
Торонто (4) - 85,69
Нью-Йорк (7) - 63,96
Стокгольм (4-6) - 47,17
Осло (6-8) - 40,25
Париж (4-8) - 39,95
Барселона (4) - 37
Копенгаген (4) - 36,15

Відчули різницю?
Так, хтось (наприклад, власники українських хостелів) може сказати, що порівняння некоректне. У 10 перелічених містах немає Євро-чемпіонату. Погоджуюся.
Але у Лондоні цього року Олімпіада. Згодні, що це теж велика подія, на яку приїдуть сотні тисяч туристів? Тоді давайте подивимося, що ж матимемо у Лондоні на час Олімпіади.
Ось розцінки на проживання у найдорожчому хостелі Лондона на час Олімпіади:

Лондон чекає на Олімпіаду

Звертаю увагу, що Олімпіада починається 27 липня. Саме з цього дня ціна виростає до 163 євро. Як видно зі скрін-шоту напередодні Олімпіади вартість проживання на 30 євро нижче. А от стандартна ціна у цьому ж хостелі (на 4-11 червня) – 26 євро.
Отже: навіть Лондон зі своєю Олімпіадою не дотягує до Києва з ЄВРО-2012.
Тож можемо збиратися до столиці Британії. Ні, не на Олімпіаду. Саме у Лондоні знаходиться штаб-квартира оргкомітету Книги рекордів Гіннеса. Мені вже довелося до них навідатися, коли передавав документи на реєстрацію рекорду «5 каналу» (найдовший у світі марафон у прямому ефірі). Хто повезе документи цього разу? Може Колесніков? Янукович? Невідомий власник костелу?

ЗІ Викладаю скрін-шоти хостелів із ТОП-10, щоб кожен сам зміг пересвідчитися у цінах. Ця інформація може знадобитися під час подачи заяви на рекорд у Книгу рекордів Гіннеса))))

Москва:

 

Лондон:

 

Токіо:

 

Торонто:

 

Нью-Йорк:


Стокгольм: 

 

Осло:


Париж:

 

Барселона:

 

Копенгаген:

 

 

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.