ЄВРО. Київ. День четвертий. НАШ день! (фото+відео)

13 червня 2012, 09:15
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1414
ЄВРО. Київ. День четвертий. НАШ день! (фото+відео)

EURO. Connecting people)

Я досі святкую! Ні, я не піднімаю чергову чарку за Україну, за Шеву. Я навіть на роботу вже ходив, зробив сюжет про нашу перемогу. Ніби вже і повернувся до буденного... Але все одно якось інакше. Після нашої вікторії над шведами. Маленької, але такої великої! 
Не можу казати за інших, але того вечора я також як і Шева помолодшав років на 10. Згадав, як підтримував Шеву ще у Динамо, як радів його перемозі у ЛІзі чемпіонів разом із Міланом, та й 2006-ий з Україною. Усі ті відчуття повернулися! І заради таких моментів хочеться жити!

А тепер хоч і з запізненням, але нагадаю, як пройшов четвертий день ЄВРО у Києві.
Фан-зону у Києві знову окупували європейські фанати. Вдалося побачити голандців, поляків французів. Останні зібралися повболівати за свою збірну у матчі з Англією.






Щойно на екран київської фан-зони вивели трансляцію з Донецька у мене з'явилося запитання: як так? Такий матч, а трибуни - порожні! За різними оцінками заповненість Донбас-Арени була 60-90%. Точної кількості ми так і не дізнаємося, бо офіціальна статистика УЄФА явно не відповідає побаченому. На центральній трибуні можна було розгледіти напис Шахтар. Мій севастопольський друг висловився дуже ємко: це - позор. 

Ще одна історія четвертого дня, яка мене особисто теж не порадувала. У центрі міста багато хлопців та дівчат роздавали буклети та шалики "Україна-вперед!". Багато хто з вболівальників вважали, що це - задля підтримки збірної. Я особисто вважаю, що це - політична реклама партії Наталії Королевської "Україна - вперед". Добре, хоч не написали на шаликах: Україна Наталії Королевської - вперед...


Хоча це така дрібниця у порівнянні із рекламуванням Віктора Януковича торгової марки Абібас) Може за рік з його оприлюдненої декларації про доходи ми дізнаємося, скількі відома фірма заплатила Гаранту, аби той натягнув їхній шалик на Олімпійський?)

Закінчуючи про перший матч четвертого дня Англія-Франція пропоную подивитися, як свою збірну підтримували французи. Нажаль, організовану групу англійців знайти не вдалося. Напевно, усі вони були десь у Донецьку)

Ще матч у Донецьку не завершився, а вболівальники України та Швеції вже почали прямувати на Олімпійський.

Хоча за кілька годин дві країни мали зійтися у футбольній битві, жовто-блакитні вболівальники з обох боків демонстрували своє дружне ставлення один до одного)






Квитки на матч можна було купити у бариг біля метро Олімпійська. Ціни підняли у 5-8 разів.
Ті ж, хто залишився без квитків, зібралися у фан-зоні. Вона була повністю заповнена. Це найбільша кількість людей на Хрещатику за перші дні ЄВРО. Вболівали вони так, наче їх чують та відчувають одинадцять хлопців на полі Олімпійського. Ось як це було:

Ми "взяли" шведів. Футболісти - на полі, фанати - у шведському куточку на Хрещатику)


Привітність шведів того вечора кудись зникла... Лише окремі з них готові були продовжити спілкування з українцями. Київ їм вже не подобався)


Хто ще не радів перемозі, так це українські правоохоронці. Хоча у фан-зоні оголосили, що вона працюватиме до другої години ночі, вже о 1.25 люди з шоломами почали вимагати покинути Хрещатик.
- Уважаємиє! Фан-зона закриваєтся! Покіньтє тєріторію!
- Так оголошували роботу до 2-ї. Зараз 1.25. Ще півгодини...
- Так, расходімся!
- А якщо ні - бити будете?
Відповіді на це запитання я так і не отримав, але по обличчю було видно: бажання вдарити є...

Потім нас виганяли з Бесарабки, потім з бульвару Шевченка... Коротше не давали святкувати, продовжити приємний вечір... 
Попри це свято триває! Ми попереду усієї Європи! Принаймні у групі з англійцями, французами та шведами) Це ж так рідко буває, коли можна пишатися своєю країною... Коли і схід, і захід святкують разом, підтримують одну команду, співають гімн однією мовою...



ЗІ Шведам Київ не подобався лише одного вечора. Уже наступного дня вони так само розважалися у своєму куточку на Хрещатику та спілкувалися з українцями) Але про це вже у наступному дописі...







Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.